To je to što me zanima!

Najavili prosvjed u KB Dubrava: Pacijenti i zdravstveni djelatnici su sada građani drugog reda

Poziva se na prosvjed liječnika i drugog osoblja zato jer su 'bez obzira na svakodnevne iznimne napore  frustrirani su i demoralizirani jer ni jednim ni drugim pacijentima ne mogu pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb'
Vidi originalni članak

U KB Dubrava sutra se u podne sprema prosvjed liječnika i drugog osoblja, doznajemo.

- Zato što su COVID 19 bolesnike učinili bolesnicima drugog reda. Liječe se u neadekvatnim prostorima bez osnovnih higijenskih uvjeta, ponegdje bez dnevnog svjetla i bez ispravnih električnih instalacija. Liječe se i doniranim starim respiratorima, u bolnici bez infektologa na punom radnom vremenu i bez mikrobiološkog laboratorija - stoji u pozivu koji nam je proslijeđen večeras. 

- Zato što su pacijente istočnog dijela grada Zagreba učinili pacijentima drugog reda. Istok grada ostaje bez akutne bolnice koja hitnom službom pokriva populaciju od oko 350.000 stanovnika, koja je prošle godine učinila 800.000 specijalističkih pregleda, 26.000 hospitalizacija. U situaciji kad ostale bolnice grada Zagreba nisu u stanju poslati ni 50 djelatnika za pomoć kolegama u Dubravi, kako onda možemo od njih očekivati da dodatno zbrinu i naše pacijente - stoji u pozivu. 

VIDEO: NEVJEROJATNO Beroš tvrdi da će nabaviti još 300 respiratora za Dubravu, a zna da na njima nema tko raditi

Prosvjed je i zato što su, navodi se, "djelatnike KB Dubrava učinili zdravstvenim djelatnicima drugog reda". 

- Bez obzira na svakodnevne iznimne napore  frustrirani su i demoralizirani jer ni jednim ni drugim pacijentima ne možemo pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb. Zgrada KB Dubrava je jedina zgrada zdravstvenog sustava grada Zagreba i Zagrebačke županije  koja je statički u stanju izdržati i najrazornije potrese. Zato bi KB Dubrava trebala biti tretirana kao jedinstveno mjesto na kojem zdravstvenu skrb u svakom trenutku mogu dobiti sve skupine građana. Zbog iznimne važnosti bolnice u zdravstvenom sustavu RH, pozivamo ministra da još jednom preispita svoju odluku o proglašenju KB Dubrava Covid bolnicom - stoji u pozivu liječnika, koji od ovoga tjedna primaju i liječe samo Covid-pozitivne pacijente. 

Koji će se broj djelatnika odazvati prosvjedu, nije poznato, poziv je tek večeras krenuo kolati među njima. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 04.11.2020.

    To da ne možete pružiti adekvatnu zdravstvenu skrb jasno nam je već duže vremena..

  • John Doe Jr. 03.11.2020.

    ako ste vi građani drugog reda onda mi ostali građani smo 9,99 reda

  • 03.11.2020.

    A kad su točno bili građani prvog reda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare