To je to što me zanima!

Najavljen skup podrške Matku Škalameri ispred zatvora...

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom
Vidi originalni članak

U znak podrške Matku Škalameri, osumnjičenom da je zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje i tjelesno napao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića lakše ga ozlijedivši, u srijedu u 19,30 sati pred zgradom zatvora u Rijeci održat će se prosvjed građana.

Na društvenim mrežama i u komentarima na novinske tekstove, od objave informacije da je osumnjičeni Škalamera, u velikoj većini mu se također iskazuje podrška, učestalo uz nevjericu da je on mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret.   

OBRAČUN KOD RIJEKE HGSS-ovci brane kolegu koji je uhićen zbog napada na starca

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom.

"Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš "Škala" je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja", stoji u pozivu na skup. 

S obzirom na to da je Matko Škalamera istaknuti član stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Rijeci i jedan od njezinih utemeljitelja, HGSS se oglasio na svom facebook profilu.

PRIVELI GA NA ISPITIVANJE Član GSS-a je prijetio i napao srpskog povratnika kod Rijeke?

"Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe" te mu je pružena apsolutna podrška kao prije svega našem prijatelju te vrhunskom gorskom spašavatelju", stoji u objavi HGSS-a.

U objavi HGSS navodi se da njihovi članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. "Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo", istaknuto je.

Matka Škalameru policija sumnjiči za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjaku zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad zbog kojeg je 70-godišnjak lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija, sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati, zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Kako je Škalamera državni službenik, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, udaljit će ga se iz službe, izvijestila je policija.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • bubleha 30.08.2019.

    Voli bih da je umjesto "Odselit ću na neko vrijeme" rekao samo "odelit ću" ili "na duže vrijeme"

  • Florian39 28.08.2019.

    Pa sto niste prosvjedovali za jadnu bakicu,sto za kilu sira prodanog u Lici ,na cesti,dobila 20 dana .....a jeste heroji...... da nije i to mozda branitelj(42god..hm...lako,)kad se dizu braniteljske udruge....e moj narode.

  • Demokrat_1 28.08.2019.

    Ne treba spominjati da je taj tip srbin. Tu radimo sami sebi sranje. Treba reci povratnik poslije rata koji vec ima tuzbu za povlacenje noza na trznici koji je u sukobu s svim stanarima jer svojata javni parking i terorizira ljude. medicinsko izvjesce ima ogrebotinu na nozi od 3 cm. Ljudi nije tu do nacionalnosti, necastan covjek se odlucio tu posluziti nacionalnim oruzjem jel da bi ocrnio casnog...a i mediji se o tome raspisali u korist hdz i nadolazecih izbora da jos jednom zapale narod na nacionalnoj osnovi Hrvati-Srbi. Jadno prejadno.Podrska Matku kojeg ni krivog ni duznog razvlace kao gumu zvakacu, za razliku npr slucaj Daruvarac.Eto sve je to jako zalosno.Pozdrav svima i nedajte da vam hdz natura ugrozenost Hrvata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare