News

Komentari 43

Najavljen skup podrške Matku Škalameri ispred zatvora...

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom

U znak podrške Matku Škalameri, osumnjičenom da je zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje i tjelesno napao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića lakše ga ozlijedivši, u srijedu u 19,30 sati pred zgradom zatvora u Rijeci održat će se prosvjed građana.

Na društvenim mrežama i u komentarima na novinske tekstove, od objave informacije da je osumnjičeni Škalamera, u velikoj većini mu se također iskazuje podrška, učestalo uz nevjericu da je on mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret.   

Prosvjed organizira Klub navijača Armada, navodeći da poziva svoje članove, simpatizere, navijače HNK Rijeke i građane Rijeke te ljude dobre volje na mirno okupljanje pred istražnim zatvorom.

"Tko god poznaje Matka, ili je samo čuo za njega, ima pravo vjerovati da je nevin i da sve što mu se stavlja na teret nema veze s njim kao osobom. Naš "Škala" je u svemu ovome samo kolateralna žrtva niza proteklih događanja u Hrvatskoj. Nemojmo dopustiti da častan i pošten čovjek robija zbog tuđih političkih podmetanja i djelovanja", stoji u pozivu na skup. 

S obzirom na to da je Matko Škalamera istaknuti član stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Rijeci i jedan od njezinih utemeljitelja, HGSS se oglasio na svom facebook profilu.

"Matko Škalamera u ovim trenutcima prolazi kroz iznimno teške životne trenutke nastale potpuno neopravdanim medijskim linčem obzirom na podnesene optužbe" te mu je pružena apsolutna podrška kao prije svega našem prijatelju te vrhunskom gorskom spašavatelju", stoji u objavi HGSS-a.

U objavi HGSS navodi se da njihovi članovi ne diskriminiraju ljude po nacionalnoj, rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi kojom bi stvarali razliku od čovjeka do čovjeka. "Svaki oblik diskriminacije ljudskih bića smatramo neprihvatljivim za naše društvo", istaknuto je.

Matka Škalameru policija sumnjiči za upućivanje ozbiljnih prijetnji 70-godišnjaku zbog nacionalnog identiteta te tjelesni napad zbog kojeg je 70-godišnjak lakše ozlijeđen. Kako je izvijestila policija, sukob je izbio 20. kolovoza oko 20 sati, zbog parkiranog automobila ispred stambene zgrade u Viškovu. Kako je Škalamera državni službenik, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite, udaljit će ga se iz službe, izvijestila je policija.

 

Najčitaniji članci