Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

HGSS-ovci brane kolegu koji je uhićen zbog napada na starca

Istaknuti HGSS-ovac Matko Škalamera u nedjelju je uhićen zbog napada na srpskog povratnika Dobrivoja Arsića što je okvalificirano kao napad po nacionalnoj osnovi. U njegovu su obranu stali kolege i Armada.

Foto: Facebook
79 komentara

Podsjećamo, Matko Škalamera, koji je inače obavljao funkciju pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, uhićen je u nedjelju pod optužbom da je tukao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića te ga pritom vrijeđao na nacionalnoj osnovi. 

Policija ga zbog toga tereti za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti.

Zbog svega se službeno oglasio i sam HGSS čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Povodom medijskih napisa koji se tiču našeg člana želimo informirati javnost da je Hrvatska gorska služba spašavanja nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnog značaja, čiji su osnovni ciljevi sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju prve pomoći treba upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

- Stoga je rasna, spolna, religijska, nacionalna i bilo kakva druga netrpeljivost nespojiva s misijom i vizijom Hrvatske gorske službe spašavanja. Volonteri HGSS-a pa tako i naš član Matko Škalamera, nebrojeno su puta pokazali da svoje aktivnosti obavljaju izrazito profesionalno, odgovorno i humano. Matko Škalamera dugogodišnji je spašavatelj i svoje je znanje, motiv i moral nebrojeno puta pokazao kako u Hrvatskoj tako i širom svijeta.

- HGSS ne može i ne želi prejudicirati ičiju krivnju niti se dovoditi u vezu sa spomenutim slučajem. Osuđujemo svako nasilje bez obzira tko ga, kada i gdje počinio. Detalje samog slučaja ne možemo komentirati do okončanja postupka, stoji u priopćenju. 

- Matko je jedan od mojih najboljih prijatelja i o njemu mogu pričati kao o prijatelju i profesionalcu u HGSS-u, čovjeku koji je naš dugogodišnji član i jedan od velikih uzora nama koji smo se GSS-u pridružili kasnije. Radi se o vrhunskoj, kvalitetnoj osobi. On i nacionalizam jednostavno ne mogu stati u istu rečenicu. Ne opravdavam nasilje, ali sklon sam vjerovati da je sve to odraz aktualne političke situacije i da su se tu neke stvari izokrenule, izjavio je pak dopročelnik riječke Stanice HGSS-a Marko Andrić za Jutarnji

Potporu Škalameri je izrazila i Armada koja je Riječane pozvala na prosvjed podrške svom članu u srijedu. 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message