To je to što me zanima!

Prizor koji slama srce: Ranjeni dječak postao je simbol Alepa

Snimka medicinske ekipe u Alepu koja je obišla svijet prikazuje dječaka kojeg su prašnjavog i krvavog izvukli iz ruševina neke zgrade i posjeli u vozilo Hitne, a on sve stoički ponosi
Vidi originalni članak

Milijuni izbjeglica u iz Sirije svakodnevno riskiraju život u potrazi za boljim životom. I dok se na zapadu suočavaju s otporom onih koji ih se zbog neznanja boje, dječak iz Alepa šutnjom je poslao najglasniju poruku s čime se suočavaju oni koji ostanu u Siriji. 

Snimka medicinske ekipe u Alepu koja je obišla svijet i dirnula mnoge prikazuje dječaka kojeg su prašnjavog i krvavog izvukli iz ruševina neke zgrade i posjeli u vozilo Hitne, a on sve stoički ponosi. 

No, kako je primijetio novinar magazina Time, mališan nije ni glasa pustio.

Muškarac u žutom prsluku unosi dječaka u ambulantno vozilo. Posjeo ga je na narančastu sjedalicu, sagnuo se po walkie-talkie i ostavio ga da sjedi. Dječarac, odjeven u majicu na kojoj se od prašine jedva razabire lik iz nekog crtanog filma, i dalje mirno i nijemo sjedi. Jedno mu je oko širom otvoreno, drugo baš i nije. Znatiželjno gleda prema ljudima izvan vozila, a zatim podiže jednu ruku kojom prolazi kroz svoju kosu, a zatim se pogladi po krvavom obrazu. Spušta ruku i mirno pogleda u krvavi dlan, a zatim, ne znajući što bi, okrene ga i jednostavno obriše o sjedalicu. Bez da je riječ rekao, bez da je glasa pustio, nema suza, jeziv spokoj.

Kako navodi Time, snimka je prema još nepotvrđenim informacijama zabilježena nakon zračnog napada na sjeveru Alepa, za koji se bore snage sirijskog predsjednika Asada i pobunjenici protiv njegove vlasti. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Idi na 24sata

Komentari 200

  • Zvonkop 19.08.2016.

    Zašto bi to mene užasavalo ili diralo? Ne zanima Asada, ne zanima pobunjenike? Ne zanima ISIL? Zanima Evropu!!!!!!!!!!!!! Vodite ih sve kod sebe i budite sretni. Ne znam jesu li svi muslimani teroristi, znam pa da su svi teroristi muslimani i kroz par godina biče i to jadno dijete, što ga svi žalite.

  • ljubica ljubičica_1 19.08.2016.

    Kome ova slika nebi slomila srce? Amerikanci su svugde počeli ratove od Iraka pa nadalje .Zar nevide kako djeca pate .Ali njih nije briga oni su preko bare i svigdje di stignu umješaju svoje prste dabi prodavali naoružanje i da se pokažu ko vele sila.A ustvari su kukavice!

  • Mercedes s klasa 19.08.2016.

    Srce mi se slama...djecak je u totalnom soku i umjesto da mu pruze pomoc,zagrljaj,utjehu oni ga posjeli i fotografiraju...sramota....jadnicak maleni...tuzno i zalosno:'(

Komentiraj...
Vidi sve komentare