To je to što me zanima!

Najnovije priopćenje: Udio mađarskog MOL-a u Ini je 49 %

MOL u novom priopćenju kaže da na skrbničkim i podskrbničkim računima drži 47,47 % dionica Ine, ali i da je 1,6 % dionica predmet opcijskog sporazuma
Vidi originalni članak

MOL je u svom najnovijem priopćenju kazao kako na skrbničkim i podskrbničkim računima drži 47,47 posto dionica Ine, ali i kako je 1,6 posto Ininih dionica predmet opcijskog sporazuma. Prema tome, MOL ima 49,07 posto dionica Ine, piše Večernji list. To znači da je MOL do sada tajio kako opcijski sporazum postoji. Ante Samodol, predsjednik uprave Hanfe, samo je kazao kako je zadovoljan ishodom, jer je MOL priznao ono u što je Hanfa sumnjala. U Hanfi pripremaju rješenje o daljnjim potezima. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 1

  • papaja 18.05.2011.

    Hanfa, možete ga MOL u pušit. Ovo samo potvrđuje ono što ja već godinama u komentarima pišem, a to je da je u Hrvatskoj na djelu preuzimanje strateških resoursa i strateških kompanija. Isto tako sam pisao da u slučaju INAe je na djelu neprijateljsko preuzimanje i na njega treba tako i gledati i tako i reagirati. Naveći neprijatelji Hrvatske su oni koji kažu da su to EURO norme i dostignuća u poslovanju. Ako su dostignuća da svoje najvrijednije resourse dajemo u ruke konkurenciji, sory ne želim takovu europeizaciju. Ako se MOL ima pravo štititi od OMV a ustavnim zakonom u Mađarskoj (obje članice EU) ne vidim zašto se i mi ne bi trebali. Isto tako ako se sjetimo PLIVAe koliko je imala labova i koliko zaposlenih onda i sada, sve nam je jasno. Žao mi je samo što će se zloslutne sumnje ispuniti jer je to na štetu Hrvatske. Ali neka malo, mađari će prijeći 50%.

Komentiraj...
Vidi sve komentare