To je to što me zanima!

Najstarija gorila na svijetu proslavila 65. rođendan

Fatou je stigla u Berlin 1959. kada je mornar iskoristio mladu gorilu da plati svoj račun u taverni u Marseilleu u Francuskoj, nakon čega je vožena diljem Europe prije nego što ju je kupio zoološki vrt u Njemačkoj
Vidi originalni članak

Fatou, zapadna nizinska gorila za koju se vjeruje da je najstarija na svijetu, prošlog je tjedna proslavila svoj 65. rođendan u berlinskom zoološkom vrtu, prenio je CNN.

BORE SE ZA ŽIVOT Spašavali štence iz Gline: Pas Gordana Marasa donirao krv, liječenje košta 16.000 kuna

- Naša dama gorila proslavila je 65. rođendan, što je čini najstarijom gorilom na svijetu- napisao je zoološki vrt na Instagramu.

- Tradicionalna rođendanska torta nije mogla izostati ni ove godine. Rođendanski obrok je uvijek nešto posebno za Fatou- poručuju iz zoološkog vrta.

Fotografije uz objavu prikazale su ogromnog primata kako uživa u rižinoj torti ukrašenoj bobicama i voćem s brojem "65".

POGLEDAJTE VIDEO Pod zvukovima granatiranja: Ukrajinka slavi rođendan u skloništu u Luhanskoj Oblasti

Fatou je stigla u Berlin 1959. kada je mornar iskoristio mladu gorilu da plati svoj račun u taverni u Marseilleu u Francuskoj, nakon čega je vožena diljem Europe prije nego što ju je na kraju kupio zoološki vrt u Njemačkoj.

Procjenjuje se da je u trenutku dolaska imala samo dvije godine.

Godine 2019. Fatou je u Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena "najstarijom živućom gorilom u zatočeništvu" nakon što je umrla Trudy, gorila rođena 1956. godine.

POGLEDAJTE VIDEO Mačka u lovu na kriminalce: Spašeni Moggy je postao dio policijskog tima u Teksasu

Fatou je jedna od rijetkih životinja u berlinskom zoološkom vrtu rođena u divljini, navodi se u priopćenju.

U zatočeništvu gorile obično žive do 50 godina, istaknuo je Guinness.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare