To je to što me zanima!

Najstarije slike sv. Petra i Pavla pronašli u katakombi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pretpostavlja se da slike potječu iz druge polovice 4. stoljeća, a osim njih su pronađeni i prvi poznati prikazi apostola Ivana i Andrije. U sredini je Isus
Vidi originalni članak

Na stropu katakombe skrivene ispod osmerokatnice u Rimu, pronađene su najstarije poznate slike svetog Petra i Pavla. Pretpostavlja se da slike potječu iz druge polovice 4. stoljeća, a osim njih su pronađeni i prvi poznati prikazi apostola Ivana i Andrije. U sredini slike prikazan je Isus Krist kao Dobri Pastir. Vjeruje se da su slike ukrašavale grobnicu nekog uglednog i bogatog Rimljanina. Otkriće slike svetog Pavla, papa Benedikt objavio je još prošle godine u lipnju, no sada je otkriveno da na prikazu nije sam.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Determinator 23.06.2010.

    Daj nemojte kenjat više sa tim \"otkrićima\" !!! Neko dijete se zaje.avalo sa vodenim bojicama u podrumu svoje zgrade i sad su to ono fensi madfakin najranije slike in the world!!! :-) Priča za naivce. Jel još jedan pedofajl skandal na pomolu pa da malo zametnete trag?

  • drug Tito_1 23.06.2010.

    tako će za 5 stoljeća naći slike druga Tita!

  • SunTzu 23.06.2010.

    koje pizdarije....hahahahaha...Crkva je ko \'Joko Ono\', svako malo cisti tavan pa nadje neku novu pjesmu od lennona...Tak i crkva okolo po svijetu stalno nes \'novo\' otkriva!

Komentiraj...
Vidi sve komentare