To je to što me zanima!

Najstariji čovjek na svijetu? Bolivijac ima čak 123 godine

Prema dokumentima Katoličke Crkve, Carmelo Flores u srpnju je proslavio svoj 123. rođendan. On svoju dugovječnost pripisuje kretanju i druženju s životinjama
Vidi originalni članak

 Bolivijac, pripadnik naroda Ayamar, Carmelo Flores Laura najvjerojatnije je najstariji čovjek na svijetu. Po krsnom listu kojeg mu je katolička crkva izdala Carmelo je rođen 16. srpnja 1890. godine. U to doba u Boliviji nisu postojale matične knjige rođenih nego su dokumentaciju vodili katolički svećenici. Tu dokumentaciju je država prihvatila kao važeću.  

Lijek za dugovječnost: puno kretanja i druženje sa životinjama

Carmelo živi u kolibi zemljanog poda sa slamnatim krovom koja se nalazi u malom selu na 4000 metara nadmorske visine u blizini jezera Titikaka. Kreće se bez pomagala i svaki dan čuva svoje koze. Svoju dugovječnost objašnjava kretanjem i druženjem sa životinjama. 

Pije samo vodu koja izvire u blizini sela. Flores alkohol nije kušao više od 100 godina, a svaki dan žvače lišće koke kao i svi stanovnici njegovog sela. 

Nikada nije bio dalje od La Paza koji se nalazi 80 kilometara dalje i nikada nije bio ozbiljno bolestan, prenosi  Australian news. Jedino za čime žali je njegova supruga koje je umrla prije 10 godina. 

Jedini znakovi starenja na njegovom zdravlju su loše pamćenje i slab sluh. Najstariji čovjek ima četrdesetero unučadi i 19 praunučadi, a od troje djece živ mu je samo jedan sin (67).

Idi na 24sata

Komentari 85

  • user_95972 16.08.2013.

    hahahahah Filip treći :-) mudro zboriš!!!

  • Neo_1 16.08.2013.

    probajte malo računat, to očito nije istina je ako on 123 godine a njegov sin 67 ispada da ga je dobio sa 56?! nemoguće..

  • gazimar 16.08.2013.

    Ima u toj koki nekaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare