Obavijesti

News

Komentari 85

Najstariji čovjek na svijetu? Bolivijac ima čak 123 godine

Najstariji čovjek na svijetu? Bolivijac ima čak  123 godine
3

Prema dokumentima Katoličke Crkve, Carmelo Flores u srpnju je proslavio svoj 123. rođendan. On svoju dugovječnost pripisuje kretanju i druženju s životinjama

VIDEO

 Bolivijac, pripadnik naroda Ayamar, Carmelo Flores Laura najvjerojatnije je najstariji čovjek na svijetu. Po krsnom listu kojeg mu je katolička crkva izdala Carmelo je rođen 16. srpnja 1890. godine. U to doba u Boliviji nisu postojale matične knjige rođenih nego su dokumentaciju vodili katolički svećenici. Tu dokumentaciju je država prihvatila kao važeću.  

Lijek za dugovječnost: puno kretanja i druženje sa životinjama

Carmelo živi u kolibi zemljanog poda sa slamnatim krovom koja se nalazi u malom selu na 4000 metara nadmorske visine u blizini jezera Titikaka. Kreće se bez pomagala i svaki dan čuva svoje koze. Svoju dugovječnost objašnjava kretanjem i druženjem sa životinjama. 

Pije samo vodu koja izvire u blizini sela. Flores alkohol nije kušao više od 100 godina, a svaki dan žvače lišće koke kao i svi stanovnici njegovog sela. 

Nikada nije bio dalje od La Paza koji se nalazi 80 kilometara dalje i nikada nije bio ozbiljno bolestan, prenosi  Australian news. Jedino za čime žali je njegova supruga koje je umrla prije 10 godina. 

Jedini znakovi starenja na njegovom zdravlju su loše pamćenje i slab sluh. Najstariji čovjek ima četrdesetero unučadi i 19 praunučadi, a od troje djece živ mu je samo jedan sin (67).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...