To je to što me zanima!

Najtraženiji čovjek na svijetu: Ima li terorist novi identitet?

Traži se Abdeslam Salah: Internetom kruži njegova fotografija s velikim naočalama i perikom. Pretražuju se gay barovi u Bruxellesu u kojima je bio tijekom listopada
Vidi originalni članak

Posljednji preživjeli pariški terorist Abdeslam Salah možda ima novi identitet. Internetom kruži njegova fotografija s velikim naočalama i perikom, a neke informacije govore da mu je novo ime Yassine Baghli.

corriere della sera

Njegov prijatelj tvrdi kako bi se želio predati vlastima, ali ne može jer ga je strah da bi ISIL mogao nešto loše učiniti njegovoj obitelji.  

Nakon što je policija ubila Abdelhamida Abaaouda, čovjeka koji se smatra organizatorom terorističkih napada na Pariz, Abdeslam je postao najtraženija osoba u Europi. Vlasti su vjerovale da se nalazi u istom stanu u kojem su pronašli i Abaaouda, ali nisu ga pronašle.

On se sada skriva od policije zbog optužbi za ubojstva, ali i od drugih džihadista jer svoju zadaću nije ispunio do kraja. Pretpostavlja se da je upravo Abdeslam na snimci napada na kafić koja se pojavila u četvrtak.

Iako je pucao po ljudima u i ispred kafića, u kasnijim napadima više nije viđen. Njegov prijatelj tvrdi da se povukao kad je shvatio da je otišao predaleko. Unajmio je crni VW Polo i s prijateljima se odvezao iz Pariza. Policija ih je zaustavila prije belgijske granice, ali nisu im bili sumnjivi i pustili su ih da nastave put. 

Policijska potraga za Salahom i dalje je usmjerena na Bruxelles. Prema navodima belgijskih medija, najtraženiji džihadist tijekom listopada viđen je u nekoliko tamošnjih gay barova i noćnih klubova, piše Corriere della Sera. Policija je ispitala njihove vlasnike, a Abdeslama su navodno prepoznali i neki gosti. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • teletina 21.11.2015.

    pa Daesh je hrpa bagre, to nema veze s ničim...to je pedofilsko-pederski moderni lobi stvorio....pederluk je bolest koje poprima zastrašujuće razmjere, postaju teroristi

  • Galeb i ja 21.11.2015.

    Identitet moze imati ,ali otiske prstiju sumnjam.

  • DTJ 21.11.2015.

    A nemos vjerovat ovo...koji idioti..Zamisli on se boji da ce ISIL nesto lose uciniti njegovoj obitelji. Hahaha a sto je sa svima onima koje su pobili?Oni se nisu bojali je li? A ne bojimo se sada hoce li nama doci ovi majmuni i poubijali sakatiti,silovati? Ma mrs smrade jedan! Ma oni su retardirani do bola...fuj fuj fuj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare