To je to što me zanima!

Sanja Milanović: Došla sam na Pride jer sam isprovocirana!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dok njezin suprug može utjecati kroz institucije, Sanja Milanović naglasila je kako je ona došla na Zagreb Pride kao građanka da bi pružila podršku po principu dobra
Vidi originalni članak

Najveća, najbolje organizirana povorka ponosa, s najmanje policije, to je rezime Zagreb Pridea. U povorci se, uz desetak tisuća ljudi, pojavila i premijerova supruga Sanja Musić Milanović. Oko 16 sati povorka je došla na Zrinjevac. Tamo su predstavnici udruga pročitali proglas pod nazivom 'Ovo je zemlja za sve nas' i pozvali na solidarnost i toleranciju te na jednakost i ravnopravnost. 

Poseban naglasak ovogodišnjeg Pridea je zahtjev za referendumsko pitanje 'Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?' koje je pokrenula građanska inicijativa 'U ime obitelji'.

U povorci je, osim premijerove supruge, bila i Vesna Pusić, te Mirela Holy i SDP-ov Nenad Stazić. Program na Zrinjevcu vodila je glumica Nataša Janjić Lokas.

Za homofrenda godine izabran je Mile Kekin, a za homofoba nadbiskup Josip Bozanić.

Kekin: Hrvatska mora biti zemlja koja dopušta manjinama da žive slobodno

- Apsolutno sam ponosan na titulu, ali sam i iznenađen. Ne znam čime sam to zaslužio. Osim možda što smatram da Hrvatska mora biti zemlja koja dopušta manjinama da žive slobodno i sretno. Ne vidim zašto bih ja branio nekom muškarcu da živi s drugim muškarcem i kako to točno ugrožava moju obitelj i moj stil života - rekao je Mile Kekin gostujući u Dnevniku 3 HRT-a.

Dodao je kako ga nervira inicijativa "U ime obitelji" te je upitao tko zapravo stoji iza svega.

- Moramo se pitati želimo li imati takav Ustav kao Moldavija, Bjelorusija, Srbija... ili želimo biti liberalnije društvo kao  Njemačka, Francuska, Španjolska - pita se Kekin.

Idi na 24sata

Komentari 1563

  • beli1977 05.07.2021.

    Kaj te muz isprovocirao vanbracnim djetetom???

  • bager trans 17.06.2013.

    molio bih admina da obrazloži, zašto je blokiran račun koji govori koliko nas razne udruge koštaju? zar je to tajna i uvreda??? ne razumijem koji su vaši kriteriji za blokiranje? čemu uopće komentari, gdje je tu demokracija, sloboda govora i izražavanja??? zar se i novinari ne bore za takva prava?

  • bager trans 17.06.2013.

    ima aleksandara ovdje pun k....

Komentiraj...
Vidi sve komentare