To je to što me zanima!

Najveći hrvatski heroji: Njih 12 poginulo je za našu domovinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
S prvim pucnjevima koje su ispalili pobunjeni Srbi, oni su stali na branik domovine. Velikosrpsku agresiju sprečavali su svojim tijelima, znanjem i iskustvom
Vidi originalni članak

O Andriji Matijašu Pauku najbolje govori činjenica da je poginuo u borbi u prvim redovima , iako je kao dozapovjednik brigade trebao biti 10 kilometara u pozadini . Takav je bio, uvijek na prvoj liniji, od prve do posljednje akcije, govore nam suborci zapovjednika 4. brigade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegovo će ime, uz imena još 11 heroja Domovinskog rata koji su poginuli za Hrvatsku, ući u prvi priručnik za učitelje povijesti u osnovnim i srednjim školama. General bojnik Andrija Matijaš Pauk bio je profesionalan vojnik , stručnjak za tenkove i oklopnu borbu, te izvrstan sportaš. Obrani Hrvatske priključio se odmah na početku Domovinskog rata, a sudjelovao je u svim akcijama 4. brigade , od borbe za Dubrovnik preko bitaka na šibenskom i zadarskom području.

>>>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju 24sata

>>>>Osim toga, u izdanju 24sata od utorka pročitajte i sljedeće teme:

Invazija zmija: Od početka godine već osmero ljudi ugrizle su otrovnice. Najviše u Istri

Sina (9) ne pušta u školu kako bi napakostio ženi

Oni su najradišniji liječnici u Hrvatskoj

Idi na 24sata

Komentari 215

  • Denis Gaspic 12.05.2015.

    Matijaš je ubijen od hrvatskog snajpera,zato jer su prije akcije skinuli oznake hrvatske vojske da zbune srbe,nažalost u jednom trenutku pauk je stajao u blizini srpskog oklopnog vozila i naš snajperista je pucao u njega misleći da je neprijateljski vojnik.Čovjek koji je pucao je i danas živ ali do kraja života neće se oporaviti od toga iako nije kriv(nije ga prepoznao)

  • TamnaZvijezda 12.05.2015.

    Matijaš Pauk, bio je jedini, koji je sa tako visokim činom uvijek "predvodio", svoje vojnike. Bilo je možda još 2, zapovjednika koji su neko vrijeme boravili na prvoj crti, sa svojom vojskom, ali niti jedan kao "PAUK".

  • StjepanValjak 12.05.2015.

    Ostalih 10 000 poginulih branitelja i civila nisu heroji,što su onda oni topovsko meso kada se uzdiže samo njih dvanaestoricu i par živućih generala.Sirotinja je držala pušku i jurišala

Komentiraj...
Vidi sve komentare