To je to što me zanima!

Najveći prevarant na svijetu doživio srčani udar u zatvoru

Pored srčanog udara, osuđeni prevarant Bernie Madoff (75) u četvrtoj je fazi raka bubrega. Nije na dijalizi i vjeruje se da neće dugo živjeti. Osuđen je na 150 godina
Vidi originalni članak

Bernie Madoff (75) doživio je srčani udar u zatvoru i bori se s rakom bubrega. Osuđeni prevarant dobio je 150 godina zatvora 2009. zbog prijevare teške 364 milijardi dolara. Tisuće investitora ostale su bez novca. 

Infarkt je imao prošli mjesec, a sada su ga opet vratili u zatvor u Sjevernoj Karolini. Madoff nije na dijalizi zbog raka koji je u četvrtoj fazi što znači da će vjerojatno umrijeti od zloćudne bolesti. 

Nekadašnji kralj Wall Streeta počeo je shemom Ponzi 1990. godine. Shvativši da su mu na tragu preusmjerio je novac u londonski ured. Investitori su vjerovali da ulažu u fondove, a Madoff je novac zapravo polagao na svoje račune. 

Prijevara je otkrivena 2008. godine nakon financijske krize zbog čega su mnogi ulagači tražili svoj novac natrag. Većinu novca je s vremenom potrošio. Teretilo ga se da je i trošio na escort, striptizete i drogu. 

Njegov sin Mark objesio se na drugu godišnjicu očeva uhićenja. I njega su istraživali. Drugi sin Andrew Madoff također ima četvrtu fazu raka. Trenutačno je na kemoterapiji. Supruga Ruth je prekinula svaku vezu s mužem i brine o sinu. Andrew i Ruth nisu ništa znali o prijevari.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • mmzg 24.01.2014.

    O njegovim poslovnim nedjelima ne zelim komentirati. Ali, da mu obitelj tako okrene ledja, jednostavno nije zasluzio. Iskljucivo njemu kao suprugu i ocu mogu zahvaliti taj glamurozni nacin zivljenja i skolovanja na prestiznim univerzitetima. Zna se kako zive obitelji bogatih burzovnih mesetara, ali zivjeti doslovno kraljevski poput njegove obitelji jednostavno ne drzi tezu da obitelj nista nije znala.

  • Kopular 24.01.2014.

    Pogledajte mu usta, kako su iskrviljena u prezir i gađenje, negdje sam već vidio takva usta, u jednoj maloj zemlji, sličan tip je napravio najveću pljačku svoje domovine i svoga naroda. Mislim da mu je čak i žena umiješana u veliku krađu, noseći torbe pune novca u banku. No ta banana država puna je njegovih spomenika, tako da on živi još i danas.

  • _petra_ 24.01.2014.

    covjek s idejom

Komentiraj...
Vidi sve komentare