To je to što me zanima!

Najviši neboder u Hrvatskoj je dobio uporabnu dozvolu: Zna se i kada se otvara hotel Marriott

Riječ je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott u Hrvatskoj koji će poslovati na čak 15 katova i 3 podzemne etaže. Inače, Marriott je najprestižniji svjetski hotelski lanac sa sjedištem u SAD-u
Vidi originalni članak

Dalmatia Tower, najviši neboder u Hrvatskoj, napokon je prije par dana dobio uprabnu dozvolu od Grada Splita, prenosi Slobodna Dalmacija. Tako je zadovoljio sve potrebne uvjete za početak rada tornja i otvaranje AC Hotela by Marriott Split koje je predviđeno za ponedjeljak.

Uporabna dozvola izdana je za zgradu ugostiteljsko-turističke namjene, odnosno za hotel s 4 zvjezdice s pratećim sadržajima.

Riječ je o prvom AC hotelu iz portfelja Marriott u Hrvatskoj koji će poslovati na čak 15 katova i 3 podzemne etaže. Inače, Marriott je najprestižniji svjetski hotelski lanac sa sjedištem u SAD-u.

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od tisuću ljudi, od čega čak 700 inženjera, IT tehničara i visokospecijaliziranih radnih mjesta u Ericssonu, dok će AC Hotel zapošljavati oko 100 ljudi. Westgate tower ukupno će imati 214 smještajnih jedinica - 210 soba i 4 apartmana.

- Veseli me što ćemo otvoriti nova radna mjesta i što smo gradu Splitu uz turističku, zauvijek dali vizuru i poslovne sredine s našom monumentalnom građevinom. Građani Splita najbolje znaju tko ruši, a tko gradi i oplemenjuje ovaj grad - izjavio je investitor Josip Komar.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • BROKRO 17.07.2023.

    Hrvatska je definitivno naj skuplja zemlja u turistickim segmentima ovih prostora pa tako i prenociste u ovom Hotelu nece biti moguc za jednog Hrvatskog gradana sa postenim primanjem ponavljam postenim

  • Bruum 16.07.2023.

    Posebno mi se sviđa kupaonica, e to je pravo mjesto za političare, tako da kad se.u imaju lijep pogled na svoje građane. 😃

  • zvokolino 16.07.2023.

    Najviši, pa zagrepčanka ima 27 katova, ovaj samo 15

Komentiraj...
Vidi sve komentare