To je to što me zanima!

Nakon grmljavine i jake kiše čeka nas sunce i lijep vikend

Puhat će većinom slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru mjestimice umjerena, a podno Velebita i jaka bura. Najviša temperatura kretat će se između 23 i 28
Vidi originalni članak

Hrvatsku u petak očekuje djelomice sunčano vrijeme, uz više oblaka, mjestimice malo kiše ili kraćih lokalnih pljuskova. Moguća je i grmljavina, osobito na Jadranu, piše DHMZ.

Puhat će većinom slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na moru mjestimice umjerena, a podno Velebita i jaka bura, poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura kretat će se između 23 i 28, a na obali i otocima od 27 do 31 °C.

Zbog mjestimice pojačane bure upaljen je žuti alarm za Velebitski kanal.

- U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu uglavnom suho. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice će pasti malo kiše, najizglednije u gorju na zapadu. Povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova ponajviše će puhati u Podunavlju. Danju će biti manje toplo nego u četvrtak, uz najvišu temperaturu između 25 i 27 °C- izvijestio je Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys., u HRT-ovoj prognozi.

U Središnjoj Hrvatskoj bit će djelomice sunčano. Uz više oblaka, osobito na jugu, može pasti malo kiše ili kraći pljusak. Puhat će slab vjetar slab, u Međimurju i Podravini povremeno umjeren sjeverni. 

STIGLA NAJAVLJENA OLUJA VIDEO Snažna kiša u Zagrebu, zbog grmljavinskog nevremena na snazi je žuti meteoalarm

Gorje očekuje malo svježije, promjenjivo oblačno, vrijeme, povremeno s kišom. Kiša je nakratko moguća i u unutrašnjosti Istre, a prema otvorenome moru sjevernog Jadrana može biti i pljuskova s grmljavinom. Na obali će biti česta sunčana razdoblja. Uz najvišu temperaturu zraka oko 28 °C mnogima će biti vrlo toplo, čak i podno Velebita, gdje će ujutro puhati pojačana bura.

- Slabe bure bit će ujutro na sjeveru Dalmacije. Popodne slab i umjeren sjeverozapadni vjetar, duž obale zapadni te ponegdje jugozapadni. Bit će djelomice sunčano i većinom suho. Malo kiše može pasti na sjevernom dijelu i u Zagori. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 14 do 17 °C, na obali između 20 i 23 °C, a najviša dnevna oko 30 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske najviša temperatura zraka kretat će se od 28 do 30 °C, a manje od 20 °C bit će ujutro samo ponegdje u zaobalju.

RAZORNI DANIEL DONOSI KAOS Apokalipsa u Grčkoj: Kiša i bujice potopile cijela naselja, hitne službe i dalje na terenu

Sljedećih dana toplo, ali ne svugdje suho

- Idućih dana na kopnu djelomice sunčano i postupno sve toplije, osobito uz jugozapadnjak u ponedjeljak, u gorju već od nedjelje popodne. Iako u popodnevnim satima postoji mogućnost za kraći pljusak ili kratkotrajnu kišu, u većini će mjesta ipak ostati suho i mnoge će se aktivnosti na otvorenom moći obavljati. Ujutro će mjestimice biti magle, osobito uz rijeke.

- Na Jadranu tijekom vikenda i na početku novoga tjedna većinom će biti sunčano i vruće, osobito u Dalmaciji. U nedjelju na sjevernom dijelu prolazno oblačnije, vrlo vjerojatno s malo kiše, moguće i s kraćim pljuskom u prvom dijelu dana. Vjetar slab, ujutro burin, danju do umjeren sjeverozapadni ili zapadni, a u ponedjeljak će postupno okretati na jugo, najprije na sjevernom dijelu- prognozirao je za HRT Izidor Pelajić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mars7 15.09.2023.

    ma ljeto ce biti kazu cijeli mjesec

  • 15.09.2023.

    Što je prognoza bez cica i guz.ica?😁

  • habanero 15.09.2023.

    Znamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare