To je to što me zanima!

Nakon osvajanja Palmire ISIL je preuzeo protuzračno oružje?

Mislimo da se radi o oklopnim vozilama i raznom vatrenom i teškom oružju, možda i protuzračnoj opremi, rekao je u srijedu američki general Stephen Townsend
Vidi originalni članak

Skupina Islamska država (ISIL) je vjerojatno prisvojila protuzračno oružje kada je u nedjelju ponovo zauzela sirijski grad Palmiru, rekao je u srijedu američki general Stephen Townsend.

Pentagon je objavio u utorak da su potrojbe predsjednika Bashara al-Assada vrlo brzo napustile taj grad pred jednom od najjačih kontranapada Islamske države.

- ISIL je uzeo svu opremu koju je režim ostavio. Moglo bi se raditi o oklopnim vozilima i topništvu - rekao je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

U srijedu je general Stephen Townsend, koji vodi zračnu kampanju koalicije koja se bori protiv ISIL-a u Iraku i Siriji, naveo pojedinosti o opremi koja je sigurno pala u ruke džihadista.

- Mislimo da se radi o oklopnim vozilama i raznom vatrenom i teškom oružju, možda i protuzračnoj opremi - rekao je tijekom video-konferencije iz Bagdada i zaključio da sve što su uzeli predstavlja prijetnju za koaliciju, ali da oni mogu obuzdati tu prijetnju i da će to i učiniti.  

On nije precizirao radi li se o protuzračnim topovima ili raketama.

Zatim je rekao da će za sada koalicija prepustiti Rusiji, Assadovom savezniku, pokušaj preuzimanja tog grada, upisanog u UNESC-ovu baštinu, koji je prvi puta pao u ruke ISIL-a u svibnju 2015.

- Ukoliko oni to ne učine, mi ćemo poduzeti sve što možemo da se obranimo i vodit ćemo te akcije uz upozorenje Rusiji kako bi izbjegli sukobe - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • ichbin2 15.12.2016.

    pa to je namjerno zauzet grad pa postavljeno oružje za isil i onda pušteno da ga isil opet osvoji. pa nemre im direktno dati oružje, kako bi to izgledalo pred svijetom?

  • blek66 15.12.2016.

    Naše kompletno državno vodstvo je kotačić u Američkom ratno-propagandnom stroju. Postali smo sluge koje bezpogovorno izvršavaju sve što imse naredi. Uskoro bi mogli objaviti rat Rusiji.

  • 1234567890 15.12.2016.

    Kako to da su sada odjednom došli u posjed PROTUZRAČNOG naoružanja. Baš sada kada Rusija intenzivno bombardira i uništava ISIL!? Zlo mi je od Zapada i Amerike više. Izlaze sada videi o nekim "civilima", civilima koji su u protekle 4 godine klali "nevjernike" i jeli njihove organe!!! Nigdje nisam vidio humanitarnu pomoć koju pruža Rusija, a takvih videa je pun Youtube!!! A na takvom videu sam vidio i gdje završava humanitarna UNHCR-ova humanitarna pomoć. Završila je u zgradama u kojima su bili ISIL-ovci. Dosta je više propagande, dosta obmane javnosti!!! 24 sata samo prepisuje sa CNN-a i BBC-a. USA i EU sramite se svog licemjerja! Nadam se da će Rusi i Asad ubrzo kontrolirati Siriju i da će se normalni svijet vratiti životu kojim su donedavno živjeli. A sve ekstremiste u doživotni zatvor.

Komentiraj...
Vidi sve komentare