To je to što me zanima!

Purdinom četvrtom djetetu kuma će biti Jadranka Kosor

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tihomir Purda je zahvalio Vladi, suborcima, odvjetniku i veleposlanstvu te kaže da vjeruje da će se Vlada pobrinuti za ostale branitelje u sličnoj situaciji
Vidi originalni članak

Uz odvjetnika Josipa Muselimovića i premijerka Jadranka Kosor bit će kuma četvrtom djetetu vukovarskog branitelja Tihomira Purde.

- Pitao sam premijerku hoće li biti kuma i ona je pristala. Ona je zaslužna što sam danas slobodan i u Hrvatskoj - otkrio je Purda. Na vlastiti zahtjev s njom se susreo u Banskim dvorima, a pao je i zagrljaj dobrodošlice. Na Markov trg došao je da bi zahvalio Jadranki Kosor i Vladi za sve što su za njega učinili da bi izašao iz zeničkog pritvora. Zahvalio se i braniteljima koji su ga cijelo vrijeme podržavali, hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu, ali i svom odvjetniku. Za suborce, koji možda strahuju da ne dožive nešto slično, ima samo jednu poruku

- Misim da se nemaju čega bojati, samo neka ne idu preko granica. Vlada će odraditi da sve bude u redu - kazao je Purda.

Kosor je nakon kratkog razgovora s Purdom, rekla da joj je to bio jedan od najsretnijih dana u životu, a zadovolja je što je on nakon gotovo dva mjeseca pritvora konačno sa svojom obitelji. Ponovila je da Vlada radi na tome da se nešto slično nikada više ne ponovi.

- Ovako nešto slično se ne smije i ne može dogoditi. Moramo osigurati da ni jedan branitelj ne dođe u ovako nemoguću i nepravednu situaciju - rekla je Kosor i zaželjela Purdi da se okrene budućnosti i obitelji.

Nakon Banskih dvora u društvu HDZ-ovaca Josipa Đakića i Petra Milinarića došao je u Sabor i sa galerije promatrao rad zastupnika. Oni su ga pozdravili pljeskom. Domaćini su ga potom proveli po zgradi Sabora, a ispred sabornice HDZ-ovi zastupnici nisu propustili priliku rokovati se s vukovarskim braniteljem. Dakić i Mlinarić pokazali su Purdi gdje je ured predsjednika Sabora Luke Bebića, ali ga nisu htjeli smetati. Vrata ureda potpredsjednika Sabora Ivana Jarnjaka su otvorili, ali nije bilo nikoga, pa su hodnicima nastavili do kluba HDZ-a. Tamo su popili kavu, a zatim su otišli na ručak u saborski restoran.

Idi na 24sata

Komentari 452

  • malecki 13.03.2011.

    što je sa Veljkom Marićem ??? što je sa svim ostalim braniteljima po bilo kojim zatvorima ??? zar ne treba i za sve njih da naše braniteljske udruge dižu glas??? što je sada gospodine Sačiću zar smo na ostale zaboravili ??? gdje su sada organiziranja za sve ostale naše suborce, purda je tu , vratio se ali nema ostalih.... nadam se da neto od gospode sa skupa branitelja na trgu ovo čita.... jer nema potrebe pred izbore spominjati opet branitelje i njihove probleme (progone i omalovažavanja ) sada je vrijeme...

  • rođo rođin1 13.03.2011.

    šta sad će ovaj članak tu stajat do sudnjeg dana,pa dosta mi je premijerke,a bogme i purde.

  • pri gori 13.03.2011.

    Prvo Thompson pa Purda,ispadne da svatko za sebe mora prosvjedovati jer nam se već obilo o glavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare