To je to što me zanima!

Nakon razornih potresa, Tursku pogodile poplave: Na desetke mrtvih, tisuće su bez domova

Jedna je osoba poginula u gradu Tut u jugoistočnoj pokrajini Adiyaman, gdje je nabujala voda odnijela kontejnersku kuću u kojoj se nalazila obitelj preživjelih od potresa, rekao je guverner Numan Hatipoglu
Vidi originalni članak

Poplave uzrokovane olujnim kišama pogodile su dvije turske pokrajine koje je razorio prošlomjesečni potres, usmrtivši najmanje 10 ljudi i povećavši bijedu za tisuće onih koji su ostali bez domova, rekli su turski dužnosnici i mediji u srijedu. Još najmanje pet osoba se vodi kao nestalo, javlja ABC News.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedna je osoba poginula u gradu Tut u jugoistočnoj pokrajini Adiyaman, gdje je nabujala voda odnijela kontejnersku kuću u kojoj se nalazila obitelj preživjelih od potresa, rekao je guverner Numan Hatipoglu.

Guverner susjedne provincije Sanliurfa Salih Ayhan rekao je za televiziju HaberTurk da su četiri osobe poginule u poplavama u njegovoj regiji. Kasnije su spasioci pronašli tijela petorice sirijskih državljana u poplavljenom podrumskom stanu u Sanliurfi, izvijestila je privatna novinska agencija DHA.

Snimke iz Sanliurfe pokazale su kako poplavna voda nadilazi ulicom i odnosi automobile, kao i spašavanje čovjeka iz podvožnjaka.

Turska agencija za upravljanje katastrofama priopćila je da je više od desetak profesionalnih ronilaca uključeno u spasilačke napore u svakoj od dviju pokrajina.

Potres magnitude 7,8 pogodio je dijelove Turske i Sirije 6. veljače, usmrtivši više od 52.000 ljudi. Više od 200.000 zgrada u Turskoj se srušilo ili je teško oštećeno.

- Naša 10. komandna brigada, stacionirana u Bitlisu, žuri u pomoć našim građanima pogođenim poplavama u regiji, kao i podupire napore u procjeni štete u Adıyamanu - stoji u objavi Ministarstva nacionalne obrane.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare