Obavijesti

News

Komentari 0

Nakon razornih potresa, Tursku pogodile poplave: Na desetke mrtvih, tisuće su bez domova

Nakon razornih potresa, Tursku pogodile poplave: Na desetke mrtvih, tisuće su bez domova

Jedna je osoba poginula u gradu Tut u jugoistočnoj pokrajini Adiyaman, gdje je nabujala voda odnijela kontejnersku kuću u kojoj se nalazila obitelj preživjelih od potresa, rekao je guverner Numan Hatipoglu

VIDEO

Poplave uzrokovane olujnim kišama pogodile su dvije turske pokrajine koje je razorio prošlomjesečni potres, usmrtivši najmanje 10 ljudi i povećavši bijedu za tisuće onih koji su ostali bez domova, rekli su turski dužnosnici i mediji u srijedu. Još najmanje pet osoba se vodi kao nestalo, javlja ABC News.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Poplave Turska 00:57

Jedna je osoba poginula u gradu Tut u jugoistočnoj pokrajini Adiyaman, gdje je nabujala voda odnijela kontejnersku kuću u kojoj se nalazila obitelj preživjelih od potresa, rekao je guverner Numan Hatipoglu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
General view shows a flooded street in Sanliurfa

Guverner susjedne provincije Sanliurfa Salih Ayhan rekao je za televiziju HaberTurk da su četiri osobe poginule u poplavama u njegovoj regiji. Kasnije su spasioci pronašli tijela petorice sirijskih državljana u poplavljenom podrumskom stanu u Sanliurfi, izvijestila je privatna novinska agencija DHA.

Snimke iz Sanliurfe pokazale su kako poplavna voda nadilazi ulicom i odnosi automobile, kao i spašavanje čovjeka iz podvožnjaka.

Turska agencija za upravljanje katastrofama priopćila je da je više od desetak profesionalnih ronilaca uključeno u spasilačke napore u svakoj od dviju pokrajina.

Potres magnitude 7,8 pogodio je dijelove Turske i Sirije 6. veljače, usmrtivši više od 52.000 ljudi. Više od 200.000 zgrada u Turskoj se srušilo ili je teško oštećeno.

Flooding in southern Turkey

- Naša 10. komandna brigada, stacionirana u Bitlisu, žuri u pomoć našim građanima pogođenim poplavama u regiji, kao i podupire napore u procjeni štete u Adıyamanu - stoji u objavi Ministarstva nacionalne obrane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a