News

Komentari 0

Nakon razornih potresa, Tursku pogodile poplave: Na desetke mrtvih, tisuće su bez domova

Nakon razornih potresa, Tursku pogodile poplave: Na desetke mrtvih, tisuće su bez domova

Jedna je osoba poginula u gradu Tut u jugoistočnoj pokrajini Adiyaman, gdje je nabujala voda odnijela kontejnersku kuću u kojoj se nalazila obitelj preživjelih od potresa, rekao je guverner Numan Hatipoglu

Poplave uzrokovane olujnim kišama pogodile su dvije turske pokrajine koje je razorio prošlomjesečni potres, usmrtivši najmanje 10 ljudi i povećavši bijedu za tisuće onih koji su ostali bez domova, rekli su turski dužnosnici i mediji u srijedu. Još najmanje pet osoba se vodi kao nestalo, javlja ABC News.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedna je osoba poginula u gradu Tut u jugoistočnoj pokrajini Adiyaman, gdje je nabujala voda odnijela kontejnersku kuću u kojoj se nalazila obitelj preživjelih od potresa, rekao je guverner Numan Hatipoglu.

General view shows a flooded street in Sanliurfa

Guverner susjedne provincije Sanliurfa Salih Ayhan rekao je za televiziju HaberTurk da su četiri osobe poginule u poplavama u njegovoj regiji. Kasnije su spasioci pronašli tijela petorice sirijskih državljana u poplavljenom podrumskom stanu u Sanliurfi, izvijestila je privatna novinska agencija DHA.

Snimke iz Sanliurfe pokazale su kako poplavna voda nadilazi ulicom i odnosi automobile, kao i spašavanje čovjeka iz podvožnjaka.

Turska agencija za upravljanje katastrofama priopćila je da je više od desetak profesionalnih ronilaca uključeno u spasilačke napore u svakoj od dviju pokrajina.

Potres magnitude 7,8 pogodio je dijelove Turske i Sirije 6. veljače, usmrtivši više od 52.000 ljudi. Više od 200.000 zgrada u Turskoj se srušilo ili je teško oštećeno.

Flooding in southern Turkey

- Naša 10. komandna brigada, stacionirana u Bitlisu, žuri u pomoć našim građanima pogođenim poplavama u regiji, kao i podupire napore u procjeni štete u Adıyamanu - stoji u objavi Ministarstva nacionalne obrane.

Najčitaniji članci