To je to što me zanima!

Nakon tjedna fluktuacija rast dionica bilježe europske burze

Njemačka i Francuska bilježe jednopostotni rast dionica dok je u Velikoj Britaniji uočen pozitivan pomak od 0.9 posto. Postoji nada za prevladavanje dužničke krize
Vidi originalni članak

Burze zemalja članica Europske unije u petak bilježe rast dionica nakon nestabilnog tjedna fluktuiranja uslijed dužničke krize, izvijestio je BBC News.

Njemačka i Francuska bilježe jednopostotni rast dionica dok je u Velikoj Britaniji uočen pozitivan pomak od 0.9 posto. Iako je promet neznatno povećan, povoljne prilike daju nadu u prevladavanje postojeće krize. Tako se investitori nadaju da će vlade najvećih zemalja poduzeti potrebne korake za osiguranje stabilnosti tržišta.

Protekli tjedan najviše je zabrinuo talijanske mešetare jer je dan nakon Berlusconijeve najave ostavke, u srijedu ujutro, prinos desetogodišnjeg talijanskog državnog duga porastao za sedam posto. Italija je tako dospjela na crnu listu zemalja dužnika na čijem se popisu nalaze Grčka, Portugal i Irska. U petak ujutro prinos duga je pao za 0.45 posto, a predviđanja govore da će do kraja 2012. godine talijanski dug narasti na 360 milijardi eura.

Njemačke obveznice koje se drže najsigurnijim na kontinentu, bilježe prinos od 1.79 posto dok je dug Francuske pao na 3.36 posto. To je ujedno najveća zabilježena razlika između vrijednosti dionica dvaju ekonomski najjačih zemalja Eurozone ikad.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • car13 17.11.2011.

    da moš mislit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare