To je to što me zanima!

Nakon uhićenja Iranca kojeg se sumnjiči za terorizam, njemački istražitelji nisu pronašli toksine

Dpa piše, pozivajući se na sigurnosne izvore, kako se vjeruje da osumnjičeni 32-godišnji muškarac nije djelovao u ime iranske vlade. Vjeruje se da je on sunit, dok je iranska vlast šijitska
Vidi originalni članak

Istražitelji nisu pronašli toksine prilikom pretresa u Castrop-Rauxelu u Porajnju, nakon što je uhićen Iranac kojega se sumnjiči da je planirao islamistički napad cijanidom i ricinom, potvrdio je glasnogovornik tužiteljstva u Düsseldorfu za dpa koja navodi i da osumnjičeni nije djelovao u ime iranske vlade.

Dpa piše, pozivajući se na sigurnosne izvore, kako se vjeruje da osumnjičeni 32-godišnji muškarac nije djelovao u ime iranske vlade. Vjeruje se da je uhićeni podržavatelj sunitske islamističke terorističke skupine, dok je iranska vlast šijitska.

Uhićen je i brat osumnjičenog. Prema navodima medija brat bio je od ranije poznat policiji, ali ne zbog terorizma. Za sada nije sigurno je li on dio zavjere. Oba brata žive u Njemačkoj od 2015.

USRED NOĆI UPALI U KUĆU FOTO Velika akcija njemačke policije: Uhitili Iranca koji je planirao kemijski napad ricinom

Muškarac koji ima iransko državljanstvo osumnjičen je da je pribavio cijanid i ricinus, objavili su u nedjelju ujutro u zajedničkoj izjavi državno odvjetništvo iz Düsseldorfa te policije iz Recklinghausena i Münstera. Ricinus je vrlo toksično biološko oružje.

NOVA PRAVILA Njemačka uvodi nova pravila za lakše stjecanje državljanstva, evo tko će ga sve moći dobiti

U subotu navečer, policija je pretražila stan 32-godišnjeg muškarca u Castrop-Rauxelu blizu Dortmunda i Essena.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • orbita7 09.01.2023.

    Političko policijski aranžman, povezan sa izraelsko-američkim tajnim službama, čiji je cilj da se javno mnijenje EU obmani u etiketiranju Iranaca koji žive i rade u EU, i njihovom prikazivanju kao mogući potencijalni teroristi. Svaki sumnjivi Iranac iz EU će zbog ovoga od sada biti pod tajnom prismotrom, dok će teže ostvarivati njihova zakonska prava kao što to ostvaruju ostali građani.

  • mudrac22 08.01.2023.

    Tolika akcija , tolike pripreme . A kao nisu nista nasli . Mislim da jesu , ali su to morali brzo zataskati . Njemcima je dosta njihovog terorizma .

Komentiraj...
Vidi sve komentare