To je to što me zanima!

Nakon upada u Kongres, jake mjere pred zgradom Reichstaga

Nadalje se navodi kako je Schaeuble od ministarstva vanjskih poslova zatražio procjenu događaja u Washingtonu gdje su u utorak pobornici aktualnog predsjednika Donalda Trumpa nasilno prodrli u zgradu Kongresa
Vidi originalni članak

Nakon upada u zgradu američkog Kongresa njemačke vlasti su naložile pojačanje zaštite zgrade Reichstaga u Berlinu, prenose njemački mediji u nedjelju.

- Berlinska pokrajinska policija je naložila pojačanje nazočnosti snaga oko zgrade Reichstaga - poručio je predsjednik Bundestaga Wolfgang Schäuble u pismu zastupnicima, piše Bild am Sonntag.

Nadalje se navodi kako je Schäuble od ministarstva vanjskih poslova zatražio procjenu događaja u Washingtonu gdje su u utorak pobornici aktualnog predsjednika Donalda Trumpa nasilno prodrli u zgradu Kongresa.

ZBRAJAJU SE ŠTETE Prosvjednici hodnike Kongresa uneredili vlastitim izmetom

- Mi ćemo sa saveznim organima i saveznom pokrajinom Berlin procijeniti imaju li ovi događaji u Washingtonu utjecaja na sigurnost Bundestaga - stoji u pismu koje je predsjednik njemačkog parlamenta još u četvrtak uputio zastupnicima.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u svojoj prvoj reakciji na događaje u Washingtonu izrazila bojazan da bi ovi neredi mogli utjecati i na istomišljenike diljem svijeta.

U kolovozu je u Berlinu tijekom prosvjeda protivnika vladinih mjera protiv širenja pandemije nekoliko desetaka ekstremnih prosvjednika pokušalo prodrijeti u zgradu Reichstaga u kojoj zasjeda njemački parlament Bundestag.

STRADAO I POLICAJAC Trumpovi fanatici umrli su u pohodu na Kongres: Srčani udar, moždani i stampedo...

Među njima je bilo mnogo predstavnika pokreta tzv. Građana Reicha, ekstremno desne organizacije koja ne priznaje ustavni poredak SR Njemačke.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • patron 11.01.2021.

    demonkratima se tresu gace ocito

  • Dalibor0704 10.01.2021.

    Hitno rasporediti tenkovsku diviziju na Markov trg, sigurnost prije svega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare