News

Komentari 64

Prosvjednici hodnike Kongresa uneredili vlastitim izmetom

Prosvjednici hodnike Kongresa uneredili vlastitim izmetom

Policija je javila da je Brian D. Sicknick podlegao ozljedama zadobivenim dok se fizički suočavao s prosvjednicima. Sicknick je, kao i ovi iz rulje, podržavao Trumpa. Ubijen je i veteran američkih zračnih snaga A. Babbitt

Djelatnici zgrade na Capitol Hillu danas su imali pune ruke posla. Iza pobunjenika koji su prekjučer neovlašteno ušli u tu povijesnu instituciju, ostao je nevjerojatan nered. Grafitima su išarali statue i zidove, porazbijali prozore i napravili mrlje od svojih i policijskih suzavca. Ali to nije najgore. 

POGLEDAJTE VIDEO: Lice prosvjeda 

Daily Mail javlja kako su obavljali veliku nuždu po zahodima, a potom "proizvode" raznosili hodnicima. Zaposlenici kongresa, čistači i domari, kažu kako je sve prepuno smeđih tragova stopa. Logično je za pretpostaviti da su ih trumpovci namjerno širili. 

Izgred koji je šokirao svijet za posljedicu je imao da su tri glavna službenika za sigurnost Capitola bili prisiljeni podnijeti ostavke jer nisu uspjeli zaustaviti proboj rulje. 

Krvavi pohod rezultirao je s pet ljudskih žrtava među kojima je policajac, a koji je također bio Trumpov pristaša. Radio je svoj posao kad su ga pobunjenici udarili aparatom za gašenje požara u glavu. 

Policija je javila da je Brian D. Sicknick podlegao ozljedama zadobivenim dok se fizički suočavao s prosvjednicima. Sicknick je, kao i ovi iz rulje, podržavao Trumpa. 

Jedna od prosvjednica, veteranka američkih zračnih snaga Ashli Babbitt, ubijena je od strane policije. Još troje Trumpovih simpatizera preminulo je od ozljeda koje su zadobili na prosvjedu, javljaju tamošnji mediji.

Uhićenja se još provode. 

Najčitaniji članci