To je to što me zanima!

S bikovima krenuli u Đakovo, policija im je prepriječila put

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kao što je i najavljeno mnogobrojna obitelj Markić iz Đurđanaca u petak ujutro u 6.10 sati krenula je sa stotinjak krava prema središtu 12 km udaljenog Đakova
Vidi originalni članak

Kao što je i najavljeno mnogobrojna obitelj Markić iz Đurđanaca u petak ujutro u 6.10 sati krenula je sa stotinjak krava prema središtu 12 kilometara udaljenog Đakova.

- Želimo da se provede istraga oko dodjele zemljišta i da nam se objasni zašto su  nam oduzeli 25 hektara koje smo obrađivali 16 godina iza koje smo imali pravo prvokupa. Sve što je ministar u četvrak rekao kao i djelatnici agencije za poljoprivredu nije točno. Oni su vjerojatno zbrojili svu zemlju koju su dodjelili svim Markićima u cijeloj Hrvatskoj i to pokazali kao 650 hektara koje smo mi dobili - rekao je Stipo Markić , otac obitelji.

Cijelim putem od Đurđanaca ispred i iza stada stoke prati ih policija . Na ulazu u prigradsko đakovačko naselje Pisak policijskim kombijem, uz koji je postavljeno 20-ak policajaca, prepriječen je put obitelji Markić. Blokada je postavljena točno pored ranča đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića. No, Markići tvrde da su prosvjed prijavili policiji. Pred đakovačkom gradskom upravom, zajedno s kravama, namjeravaju ostati sve dok  se njihovi zahtjevi ne ispune.

Markići su na sličan način prosvjedovali i 2011. kada su sa stotinama krava prosvjedovali ispred zgrade semeljačke Općine zbog gubitka dijela tabli koje su dotad imali u zakupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE VIDEO PROSVJEDA U ZAGREBU:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 61

  • jorgovanjorgovan 03.07.2015.

    Sad ce ce doci Klonica Jagodanovic i platit ce im bikove po 8 kuna kilogram a krave 4 kune

  • KEC21 03.07.2015.

    Ža mi je tega blaga, žurno im šator nabavite da se ne izlažu uv zrakama!:D

  • FASTT 03.07.2015.

    jadni ljudi sta im rade ovo je sramota! kako vas nije sram radit ovu nepravdu

Komentiraj...
Vidi sve komentare