To je to što me zanima!

'Napad na medije je napad na temelje liberalne demokracije'

HSLS najoštrije osuđuje napade na medije tijekom jučerašnjeg prosvjeda protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera na Trgu bana Josipa Jelačića jer to prelazi granice slobode govora, napisali su iz HSLS-a
Vidi originalni članak

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) osudila je subotnji napade na novinare tijekom prosvjeda protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera, poručivši kako je napad na medije napad je na temelje liberalne demokracije i društvo temeljeno na slobodi govora.

HSLS najoštrije osuđuje napade na medije tijekom jučerašnjeg prosvjeda protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera na Trgu bana Josipa Jelačića jer to prelazi granice slobode govora, poručio je u nedjelju HSLS u priopćenju.

NEPRIJAVLJENI PROSVJED Novinara RTL-a su izudarali prosvjednici, nešto kasnije napadnuta je i ekipa NoveTV

Upozoravaju kako činjenica da je do napada na predstavnike medija, i medije općenito, došlo povodom prosvjeda čiji je organizator Inicijativa Prava i slobode "potvrđuje da je sloboda najveće političko pitanje, a nerijetko i mit kad ju se degenerira na razinu ideološkog instrumenta".

S idejom slobode nespojivo je uskraćivanje prava i sloboda drugih pojedinaca u društvu, upozoravaju iz HSLS-a.

Podsjećaju kako su slične koncepcije - napadi kojima se u ime tuđih sloboda nasrće na temeljna prava i slobode drugih - dovele i do prvih javnih napada na slobode drugih pod okriljem tzv. Kristalne noći, "i to u vrlo sličnim okolnostima, u kojima su pojedine političke opcije manipulirale građanima".

'SVE ČEŠĆA META' HND i Sindikat novinara oštro osudili napad na novinare: 'Od policije očekujemo istragu'

Premda nije idealna, demokratska država za koju su se građani Hrvatske krvlju borili 90-ih godina još uvijek je politički slobodna država u kojoj je većini njezinih građana omogućena ista ta sloboda, ali bez nasilja, ističu nadalje iz HSLS-a.

Smatrajući kako su na jučerašnjem skupu kritike i argumenti "zamijenjeni i zasjenjeni nasiljem", HSLS, kako je priopćeno, ima potrebu reagirati, te upozoriti kako je "sve očitije da pojedinci instrumentaliziraju nezadovoljne građane i žele kritičku kulturu zamijeniti huškačkom nekulturom", kako bi se sukobima 'mi' - 'oni' iz funkcionirajućih javnih arena, u kojima se sukobi rješavaju nenasilnim sredstvima, preselilo izvan državnih institucija, na ulicu.

POLICIJA O PROSVJEDU U ZAGREBU Prekršili su više zakona: 'Još se utvrđuje tko je organizator, a traže se i napadači na novinare'

Rasprave o slobodi poželjne su zbog njezine neizmjerne vrijednosti, ali nju ne prepoznaju ni ne dijele oni koji uzvikuju da se sloboda ne prodaje, a istodobno slobode i prava drugih ne poštuju niti su zainteresirani za funkcioniranje poretka koji štiti slobode svih, a ne samo 'njih', poručuje HSLS.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • poŠČenjak 22.11.2021.

    A napad na slobodu je napad na šta??

  • BROKRO 22.11.2021.

    Sta ste mislili Medije mogu pisati sto zele i pljuvati po kome zele samo da bi bile najcitanije samo sebe dovode u vijeru i dostojanstvo citatelja nekim clancima,nemozes ti pisati cula kazala samo da se pise i cita !!

  • mark9_1 22.11.2021.

    Niko nikog nije napao.aj bok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare