To je to što me zanima!

Napad opasne ribe: Djevojčica ostala bez prsta, 60 ozlijeđenih

Većina se na kupanje, na poznatu plažu rijeke Parane u gradu Rosario došla ohladiti od visokih temperatura, koje ovih dana prelaze i 37 stupnjeva Celzija
Vidi originalni članak

Više od 60 ljudi je ozlijeđeno u masovnom napadu ribe Trachinotus goodei, koja je blizak rođak piranje, na poznatoj plaži argentinske rijeke Parane u gradu Rosario na božićnom kupanju.

Većina je na kupanje došla kako bi se ohladila od visokih temperatura, koje ovih dana prelaze i 37 stupnjeva Celzija. 

Među ozlijeđenima je sedmero djece, a djevojčica (7) je ostala bez dijela prsta. Većina ozlijeđenih ima duboke ugrize po prstima, rukama i nožnim člancima, javlja infobae.com.

Ovo je najozbiljniji napad ove ribe od 2008., kada je ozljede pretrpjelo 40-ak kupača. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • SWEET CHILD 26.12.2013.

    ...kill it before it lays eggs!

  • fzd 26.12.2013.

    otvaram google da malo pronjuškam o toj ribi i nigdje ja nisam našao podatak o njezinim zubima, napadima na čovjeka kao ni da je riječ o ovoj ribi u izvornom članku u vašem linku. pa mene sad zanima od kud vama da je to baš ta riba i da je ona kao prvo opasna. nadalje malo sam njuškao i pronašao da one spadaju u vrstu Palometa među kojima je piranha, ali po mnogočemu se razlikuju jer ribe iz vrste Trachinotus nemaju ili imaju vrlo male zube. eto pa ni tu nisam stao nego sam nastavio tražiti članke i da bilo je par izviješća o tome ali nigdje ali baš nigdje nije napisano da je Trachinotus goodei, već Pygocentrus nattereri poznata i kao crvena pirana, koja spada u Palomete kao i Trachinotus goodei. http://www.mirror.co.uk/news/world-news/mass-piranha-attack-leaves-more-2960243 evo izvor, pa čisto da ne lažete narod mene zanima od kud vaši podaci i ako sam ja u krivu iskreno se ispričavam.

  • NinnaOuerghi 26.12.2013.

    Većina ozlijeđenih ima duboke ugrize po prstima, rukama i nožnim člancima......... Sta one samo prste napadaju, ruke , noge... hmm

Komentiraj...
Vidi sve komentare