To je to što me zanima!

Kraj drame u Strasbourgu: Policija ubila Cherifa Chekatta

Policija je u četvrtak ubila Cherifa Chekatta (29). On je podsjetimo pucao i ubio troje ljudi  i ozlijedio ih najmanje 11 u utorak u blizini božićnog sajma u Strasbourgu.
Vidi originalni članak

Policija je u četvrtak ubila Cherifa Chekatta (29). Mediji su objavili da je napadač "neutraliziran" u pucnjavi nakon što su ubojicu pronašli kako se skriva u skladištu u strasburškoj četvrti Meinau, samo dva kilometra dalje od mjesta gdje je krenuo u svoj pohod u utorak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Chekatt je, podsjetimo, pucao i ubio troje ljudi te ozlijedio njih 11 u utorak u blizini božićnog sajma u Strasbourgu. 

Cherif Chekatt rodio se u Strasbourgu. Do sada je bio osuđen 27 puta za razne prekršaje i kaznena djela koje je počinio u Francuskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Uz to, francuska agencija za domovinsku sigurnost označila ga je da ima ekstremističke poglede.

STRASBOURG NE MIRUJE Velika akcija policije: U lovu na ubojicu opkolili su cijelu četvrt

Prilikom napada u utorak je izvikivao  'Allahu Akbar'. Nakon napada je pobjegao. U utorak, prije napada trebali su ga privesti  u vezi s razbojstvom počinjenim ljetos.

Jedan od ubijenih bio je tajlandski je turist, koji je u Strasbourg stigao sa svojom ženom.

U lovu na Chekatta sudjelovalo je više stotina policajaca te specijalci. Oni su u četvrtak opkolili područje u četvrti Neudorf, blizu mjesta gdje je i u konačnici ubijen. Teško naoružani policajci sa štitovima i automatskim oružjem u skupinama su se kretali ulicom Epinal, ulazeći u kuće. No ta je operacija bila bez uspjeha, ali par sati kasnije su ga pronašli. Francuski mediji navode da je Chekatt zapucao na policajce, ali nitko od njih nije ozlijeđen.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 182

  • Kardinal 14.12.2018.

    Kakav kraj, tek je počelo. ("You Asked for It")

  • 14.12.2018.

    Jedan manje, što ćemo sa ostalima?

  • Lun@777 14.12.2018.

    Dobro je da su ga riješili, kao i svakog teroristu, no valjda će Francuzi vidjeti tijelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare