To je to što me zanima!

Napadač iz Sarajeva ispalio je 105 metaka, našli su i manifest

Mevlid Jašarević je u oporuci koju je ostavio sebe nazvao Abdurahman. Napisao je u manifestu kako je pucnjavom na veleposlanstvo želio "pomoći muslimanima"
Vidi originalni članak

Mevlid Jašarević (23) koji je u petak pucao po zgradi Američkog veleposlanstva u SarajevU te ranio jednog policajca, uopće ne razumije situaciju, smatra odvjetnik Senad Dupovac koji je razgovarao s njim. Dupovac je kazao kako se Jašarević zanimao za ozlijeđenog policajca i za svoju suprugu. Brine se, prema njegovim riječima, i zbog svoje majke i prijatelja. Jašarevića bi danas iz bolnice trebali predati Tužiteljstvu BiH gdje će ga saslušati.

- Uvjeren sam da nema dodira s realnošću. Mislim da će u postupku koji slijedi biti nužna medicinska vještačenja. On je dobio nekakvu informaciju, ne znam od koga, da policajci tuku ljude prilikom privođenja, pa je u svojoj glavi i svom svijetu, shvatio da i njega čeka fizičko maltretiranje. Teško ga je bilo uvjeriti da toga neće biti - kazao je za bportal.ba odvjetnik Dupovac.

Pronašli manifest i knjige o ekstremnom islamu

Napadač na američko veleposlanstvo u Sarajevu, Mevlid Jašarević (23), ostavio je oporuku u kojoj je obrazložio razloge i cilj terorističkog napada. Više detalja njegovog manifesta znat će se nakon što ga detaljno prouče, a za sada je poznato samo kako je muškarac sebe nazivao Abdurahman. U manifestu je napisao kako je pucnjavom na veleposlanstvo želio "pomoći muslimanima", javlja Dnevni Avaz

Nakon što je 40 minuta pucao i ispalio 105 metaka, napadač je policajcima kazao kako nije došao ubiti muslimane. Zamolio je i da se policajci maknu, ali je kasnije istaknuo da je na "jednog morao pucati". 

Osim toga, pretresom njegove kuće policija je pronašla i vojnu uniformu te knjige o ekstremnom islamu, javlja Blic. Policija je pretresla osim Jašarevićeve kuće i 17 lokacija na području Sandžaka. Pronašli su 18 računala i laptopa, 1800 CD-a, 30 audio kazeta, video kameru te 50 SMS kartica. Osim toga, pronašli su i nekoliko bejzbol palica, sablju, vojne uniforme i noževe. Sve što su pronašli poslali su na vještačenje.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • GOLI_OTOK 01.11.2011.

    bosna je puna muđahedina i ovih vehabija i svakakve ekstremne bagre al vjerujte i domaći muslimani iz bosne ih nevole i oni ih mrze što su takvi

  • pigment 30.10.2011.

    Ovakvi vehabije ubiše Gadafija,a on to zbog Gadafija kao....

  • Haryson 30.10.2011.

    gospodo, Sarajevo je bilo opkoljeno 4 godine. Vode nije bilo, struje nije bilo, hrane nije bilo, energenata nije bilo.Svaki dan snajper na svim raskrsnicama, svaki dan ocekujes granatu u krilo, svaki dan mrtvi i ranjeni prijatelji Volio bih da vidim na sta bi Zagreb i zagrebcani ili Beograd i beogradjani izgledali poslije svega sto je Sarajevo proslo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare