To je to što me zanima!

Napadač na Ritza istukao mladića kod Avenue Malla

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mladić J.J. (16), koji je napao Luku Ritza, s još trojicom u subotu je sudjelovao u premlaćivanju mladića (15). Sudac mu je odredio zadržavanje
Vidi originalni članak

Očito je od pravosuđa dobio poruku da mu nitko ništa na može. Njega treba zatvoriti i spasiti ga od samog sebe, ogorčeno je govorila Suzana Ritz, majka Luke Ritza (18), koji je preminuo nakon premlaćivanja huligana u lipnju prošle godine na zagrebačkom Mostu slobode. U šoku je nakon što je saznala da je jedan od petorice osumnjičenih za napad na njezina sina, J. J. (16), bio s trojicom 16-godišnjaka koji su u subotu pretukli i opljačkali mladića (15) u Novom Zagrebu. Mladić je oko 22.30 sati sjedio na klupici ispred Avenue Malla. Prišla su mu trojica, a jedan od njih ga je tražio novac za cigarete.
Mladić je posegnuo u džep za novcem, a 16-godišnjak ga je napao. Druga dvojica udarila su ga s leđa i srušila ga s klupice. J. J. je za to vrijeme stajao sa strane i gledao. Napadnuti mladić uspio se dignuti i počeo bježati prema obližnjoj Građevinskoj školi. Trojica mladića počela su trčati za njim, a pridružio im se i J. J. U trku su mu skinuli kožnatu jaknu u kojoj su bili mobitel i novčanik te mu s vrata strgnuli lančić. Mladić (15) je uspio trčati još nekoliko metara, a onda mu je put prepriječio J. J. i srušio ga. Tad su ga počeli “cipelariti” po tijelu, a najviše po glavi. Vratili su mu dio stvari, a mobitel i novčanik su zadržali. Mladića je Hitna prevezla u bolnicu gdje su ustanovili da je lakše ozlijeđen.
Policija je prvo privela J. J., a nakon razgovora s njim su pronašli i ostalu trojicu napadača. Priveli su ga Općinskom sucu za mladež koji mu je odredio 24-satno zadržavanje. Budući da je maloljetnik, u pritvoru može provesti maksimalno tri mjeseca. O J. J. pisali smo u ožujku, nakon što je drugi put završio u pritvoru. Samo tri mjeseca nakon napada na Luku Ritza, u rujnu prošle godine, potukao se s mladićem (15) kraj Zoološkog vrta i slomio mu nos. Istražitelji su čekali da izađe iz pritvora, gdje je bio zbog Luke, a potom ga ponovno pritvorili. Njegova majka u srijedu nije željela razgovarati s novinarima.
- Nitko ne razumije kako je nama. Pustite me, svatko nosi svoj križ, kratko je rekla.

ŽALIO SE DA JE 3 MJESESCA BIO U PRITVORU SA SILOVATELJEM
J. J. (16) u ožujku ove godine obratio se javnosti pismom u kojem tvrdi da je u pritvoru bio u neljudskim uvjetima.
- Sa mnom u sobi bili su dileri i silovatelj, a zbog straha nisam mogao spavati pa su mi davali apaurine - napisao je tad J. J.



Idi na 24sata

Komentari 210

  • KristianDžido 07.07.2011.

    Dajte nam njegovu sliku i puno ime i prezime! Daju ti sliku, puno ime i prezime i sljedeci dan pise J.J Pretučen na smrt eto zasto nedaju.

  • klošar1990 31.10.2009.

    Bio je faca sa ekipom kada se trebalo potući 5 na 1,a kada bi ga netko malo jači pritisnuo kada bi bio sam ili čak sa tom ekipom onda bi bile pune gaće nečega!!Naš sustav je u totalnom raspadu kada se takvi šeću po gradu i čine što hoće jer znaju da im nitko ništa doslovno nemože(osim možda metka u glavu).Sve dok ne strada netko od onih čiji su roditelji na visokim funkcijama slabo će se nešto poduzimati ili gotovo ništa,pa kad je policiji trebalo nekoliko mjeseci da ga nađe nakon Ritzovog ubojstva uz fotorobot i sve ostalo,onda vam je jasno u kakvoj zemlji živimo!!

  • lexus 29.10.2009.

    Bas me zanima kad ga neko od ljudi koji su ljuti na ovo sto policija dopusta nađe tog idiota imbecilnog retardiranog i kad ga izubijaju ko vola i njegove te velike frajere koji su snazuni samo kad su u grupama. Mislim da bi im trebali sudit na sred trga s jednim dobrim cišpelarenjem pa przenjenm na ražnju. gamadi jedna

Komentiraj...
Vidi sve komentare