To je to što me zanima!

''Pariške napadače Abaaoud je koordinirao putem mobitela''

Svjedok je rekao i da je iste večeri, 13. studenog, nekoliko puta izašao na obližnje parkiralište, a Abdelhamid Abaaoud je na istom mjestu razgovarao na mobitel
Vidi originalni članak

Vođa pariških napada, u kojima je prošlog mjeseca ubijeno 130 ljudi, napadače u dvorani Bataclan je koordinirao putem telefona nekoliko ulica dalje, otkrio je francuski stručnjak za terorizam. Kazao je da je informaciju potvrdio svjedok koji je tvrdio da je vidio Abdelhamida Abaaouda kako stoji u haustoru i viče na mobitel. 

Svjedok je istražiteljima rekao i da je iste večeri nekoliko puta izašao na obližnje parkiralište, a Abaaoud je tamo još uvijek stajao. Opisao ga je kao ''vrlo uznemirenog''. Svjedok je kazao i da je muškarcu mogao vidjeti lice, a kada su vlasti objavile fotografiju odmah ga je prepoznao.

Priču o svjedoku otkrio je francuski analitičar za terorizam Jean Charles Brisard u novom broju časopisa Sentinel. U stručnoj analizi napisao je kako 'Abaaoudova prisutnost u neposrednoj blizini mjesta napada daje naznaku da je sve kontrolirao i davao izravne naloge napadačima u Bataclanu'. 

Telefonski zapisi pokazali su da je Abaaoud ranije iste večeri komunicirao s Bilalom Hadfijem, jednim od bombaša sa pariškog stadiona, te da su bili u kontaktu gotovo sve do trenutka kada su trojica bombaša samoubojica aktivirala eksplozive na svojim tijelima, prenosi CNN. 


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare