To je to što me zanima!

Napali novinarku: Može im se suditi prema novom zakonu

To bi ujedno trebala biti i prva prijava za takvo kazneno djelo, a radi se o prisili prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili je u javnoj službi
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca koje je policija uhitila nakon napada na novinarku portala Dalmacija danas pred crkvom Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Splitu bit će, kako javlja Telegram, prijavljeni zbog kaznenog djela koje se u Kaznenom zakonu nalazi od ove godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To bi ujedno trebala biti i prva prijava za takvo kazneno djelo, a radi se o prisili prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili je u javnoj službi. 

Napadačima slijedi prijava zbog kaznenog djela koje je uvršteno u zakon upravo kako bi se sankcionirali oni koji nasrću na ljude koji rade svoj posao, kao što su vozači u javnom prijevozu, socijalni radnici i - novinari. 

ISPOVIJEST NAPADNUTE NOVINARKE: 'Istrgnuo mi je mobitel, a drugi nasilnik mi je prignječio ruku'

Kazneni zakon predviđa do tri godine zatvora, a ako je žrtva ozlijeđena, ta kazna se penje na do pet godina. 

Osim za prisilu, dvojac bi mogao biti prijavljen i za oštećenje tuđe stvari, obzirom da su novinarki uništili i mobitel. Nedugo nakon tog incidenta, napadnuta je i snimateljica N1 televizije kojoj je pred crkvom razbijena kamera.

Idi na 24sata

Komentari 406

  • Ivan111_1 14.04.2020.

    Ne sudi im se zato sto je novinarka nego zato sto je zena ! Strahota dokle moc zena je narasla !! pa jedva su ju taknuli i vec se sude?? mi muskarci smo jedini krivci za nastalu situaciju, hajte sada trazite da opet budemo jednaki sa zenama pred zakonom.

  • Ivan111_1 14.04.2020.

    Ne sudi im se zato sto je novinarka nego zato sto je zena ! Strahota dokle moc zena je narasla !! pa jedva su ju taknuli i vec se sude?? mi muskarci smo jedini krivac za nastalu situaciju, hajte sada trazite da opet budemo jednaki pred zakonom.

  • zvonkod 14.04.2020.

    Nadam se da su ovi novinari svjesni da su i oni snimljeni u nasilničkom ponašanju i pokušaju manipulacije i dezinformacije naroda u medijima što je kažnjivo po zakonu RH !

Komentiraj...
Vidi sve komentare