To je to što me zanima!

Napali za vrijeme mise: U dvije eksplozije više od 27 poginulih

Prva eksplozija u gradu Jolo odjeknula je u katedrali za vrijeme nedjeljne mise, a druga na parkiralištu blizu katedrale. Poginuo je 21 čovjek, a 71 ih je ranjeno...
Vidi originalni članak

U dvjema eksplozijama na jugu Filipina, u gradu Jolo u provinciji Sulu, poginulo je najmanje 27 ljudi, a 77 ih je ranjeno, objavila je u nedjelju policija, javlja Sky News.

Prva eksplozija u gradu Jolo odjeknula je u katedrali za vrijeme nedjeljne mise, a druga na parkiralištu blizu katedrale.  Prema prvim informacijama, među poginulima je 14 civila i sedam vojnika.

 
Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je moguće da je povezan sa referendumom o autonomiji regije Bangsamoro, u kojoj većinu čine muslimani. Referendum je održan u ponedjeljak, a u petak su objavljeni službeni rezultati po kojima je 85 posto glasača podržalo autonomiju.

No, u provinciji Sulu u kojoj su odjeknule eksplozije, a koja se nalazi unutar autonomnog područja Bangsamoro, stanovništvo je glasalo protiv autonomije.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Mario Magdić 27.01.2019.

    Gdje ste mrzitelji Boga sad da je nesto protiv crkve vec bi bilo 100 komentara.

  • 27.01.2019.

    Uh kako su se napalili "doktori islamskih nauka". Islam ovo, islam ono. OK. Ako je već istina ono što budale na strani muslimana i budale na strani nemuslimana tvrde da je islam zlo i da islam naređuje ubijanje nemuslimana - pa zašto ja do sada nisam ubio nikoga? Mislim, kažete da onaj tko izvrši teroristički napad odmah ide u raj. Halo, pa hoću i ja u raj. Smijem li sada uzeti samoubilački prsluk i otići u neku crkvu tu u Zagrebu ili u katedralu i raznijeti se? Pa kad tvrdite da to islam traži od mene, onda to moram uraditi, zar ne? Ovi koji su to uradili nemaju nikakve veze sa islamom i gorjeti će u paklu. Sve vjere svijeta su vjere mira. Niti jedna ne naređuje ubijanje nevinih. Čitanje svetih knjiga bez razumijevanja dovodi do zločina. Mogu i ja se tako igrati. Na stranici Biblija govori piše: Luka 19,26: Kažem vam: svakome, koji ima, dat će se; a tko nema, njemu će se oduzeti, i ono što ima. Luka 19,27 A one moje neprijatelje, koji ne htjedoše, da ja kraljujem nad njima, dovedite ovamo i pogubite ih pred očima mojim!" Šta je ovo ljudi ????? Kršćanstvo religija mira ? A u Bibliji piše da onaj koji ima mora dobiti još, a onaj koji nema mora mu se uzeti i ono malo. A još piše da onaj koji nije zadovoljan kraljem da ga treba ubiti. Halo, u Bibliji piše da nekoga treba ubiti ?????? Pa kako to? Zar u Bibliji nisu štalica, ovčice, kravice, telići, Isus plavih očiju, plave kose, a vidi sad. U Bibliji piše ukrasti i ubiti. Može li mi netko to objasniti?

  • pečat 27.01.2019.

    Krscane se napada i u Africi i Filipinima u crkvama i svojim domovima,ali svijet suti i zataskava. A kad se utopi musliman koji bez papira i nasilno prelazi vise zemalja,onda su pune novine srcedrapajucih slika. U tome u Hr prednjaci index,jutarnji i 24 sata.Index ovu vijest niie ni prenio. Shvatite vec jednom da islam niie miroljubiva vjera.To i nas ocekuje u Europi.Nek ih uvoze u svoje bogate islamske zemlje:Arapske Emirate i Tursku...Divne i bogate zemlje su to.Iz Europe van s njima pod hitno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare