To je to što me zanima!

Napetost raste: Deset kineskih brodova ušlo u japanske vode

Japanska obalna straža izvijestila je kako je desetak brodova ušlo u njihove vode. Kina je još u petak poslala šest sličnih brodova na područje spornih otoka
Vidi originalni članak

Nekoliko kineskih ratnih brodova ušlo je u utorak ujutro po našem vremenu u japanske vode, unatoč upozorenjima japanske obalne straže, te su stigli blizu spornog otočja za koje Peking i Tokio tvrde da su njihovi. Japanska obalna straža izvijestila je kako je desetak brodova ušlo u njihove vode, javlja VOA

Kina je još u petak poslala šest sličnih brodova na to područje. U utorak su u Pekingu izbili i prosvjedi ispred veleposlanstva Japana, a okupilo se oko 1000 ljudi, koji su uzvikivali slogane kako bi obranili kineske tvrdnje da su otočići njihovi. 

U utorak se između ostalog obilježava i 81. godišnjica invazije Japana na Kinu, u kojoj su osvojili otočje. Tamošnji mediji su izvijestili i kako su mnoge veće tvrtke kao što su Jonga, Toyota, Mitsubishi i Panasonic na neko vrijeme obustavili svoje operacije u Kini zbog prosvjeda koji su izbili. 

Kineski ministar obrane kazao je kako njegova zemlja ima pravo poduzeti daljnje akcije kako bi obranili svoje područje, a dodao je kako se nada i da će to moći napraviti mirnim putem. Kineske vlasti objavile su i kako je flota od 1000 ribarskih brodova krenula prema otočju, ali japanska obalna straža to još nije potvrdila.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • archangelgabriel 18.09.2012.

    na vidiku je 3 svjetski rat sad će ju se i ameri upetljati i eto bum.

  • socijalist novoga kova 18.09.2012.

    pa i jedni i drugi cijene svoj teritorij i integritet i imaju pravo a ne ko mi ...sve bi rasprodali i poklanjali

  • NeNormalan 18.09.2012.

    Nema u Kini prosvjeda ako ih ne organizira vlada. Zadnji spontani su visjeli na Tiananmen-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare