To je to što me zanima!

Napokon se dogovorili: Lešinu dupina odvukli su vatrogasci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Radnici šibenske tvrtke za sanitarnu zaštitu, sa zaštitnom opremom prišli su dupinu i vezali ga konopom. Drugi kraj dali su vatrogascima, koji su lešinu odvukli brodom
Vidi originalni članak

Nakon tjedan dana prebacivanja odgovornosti s institucije na instituciju, u srijedu u 17.30 sati raspadajuće tijelo 300 kilograma teškog dobrog dupina odvezeno je iz Bilog . Dvojica radnika As Eka, šibenske tvrtke za sanitarnu zaštitu, sa zaštitnom opremom prišli su dupinu i vezali ga konopom. Drugi kraj konopa dali su vatrogascima, koji su lešinu odvukli brodom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Državni zavod za zaštitu prirode pratio je kretanje mrtvog dupina od utorka 27. svibnja od 19.30 sati, kada su zaprimili dojavu o viđenju lešine dupina kod autokampa Adriatic kod Primoštena. Obavijestili su Veterinarski fakultet koji je krenuo postupati po Protokolu za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih strogo zaštićenih morskih životinja kojeg vodi i koordinira Zavod, no lešina je u međuvremenu otplutala .

Iz Zavoda kažu i da su obavijestili Općinu Primošten, koja nije našla lešinu, te Lučku kapetaniju, koja nije bila voljna surađivati. Lešina je nakon toga viđena na nekoliko lokacija dok se nije nasukala.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 05.06.2014.

    zamisli nekoliko puta im ga odnijelo more,zbilja je istinit onaj vic kad Mate kaže imao sam ja i bržeg puža ali mi je uteka.

  • 05.06.2014.

    Lučka kapetanija nije htjela surađivati. Bravo dečki u Lučkoj kapetaniji, i inače se satarete od silnog posla, a naročito izvan sezone. Svaka čast!

  • karlla 05.06.2014.

    ovo je sramota za hrvatski turizam. A vi koji sjedite u foteljicama i prebacujete odgovornost s jednih na druge, sram vas bilo. Prekrasnu sliku ste poslali u svijet. Svima bih vam odvalila vritnjak i knjižicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare