Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Napokon se dogovorili: Lešinu dupina odvukli su vatrogasci

Radnici šibenske tvrtke za sanitarnu zaštitu, sa zaštitnom opremom prišli su dupinu i vezali ga konopom. Drugi kraj dali su vatrogascima, koji su lešinu odvukli brodom

Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
9 komentara

Nakon tjedan dana prebacivanja odgovornosti s institucije na instituciju, u srijedu u 17.30 sati raspadajuće tijelo 300 kilograma teškog dobrog dupina odvezeno je iz Bilog . Dvojica radnika As Eka, šibenske tvrtke za sanitarnu zaštitu, sa zaštitnom opremom prišli su dupinu i vezali ga konopom. Drugi kraj konopa dali su vatrogascima, koji su lešinu odvukli brodom.

Državni zavod za zaštitu prirode pratio je kretanje mrtvog dupina od utorka 27. svibnja od 19.30 sati, kada su zaprimili dojavu o viđenju lešine dupina kod autokampa Adriatic kod Primoštena. Obavijestili su Veterinarski fakultet koji je krenuo postupati po Protokolu za dojavu i djelovanje u slučaju pronalaska uginulih, bolesnih ili ozlijeđenih strogo zaštićenih morskih životinja kojeg vodi i koordinira Zavod, no lešina je u međuvremenu otplutala .

Iz Zavoda kažu i da su obavijestili Općinu Primošten, koja nije našla lešinu, te Lučku kapetaniju, koja nije bila voljna surađivati. Lešina je nakon toga viđena na nekoliko lokacija dok se nije nasukala.

Možda vas zanima i ovo:
Message