To je to što me zanima!

Tražite ili nudite pomoć nakon potresa? Ovdje se prijavite

Budući da okolna sela nisu najbolje opskrbljena hranom, vodom te drugim potrepštinama, kao i ljudskom snagom ovo bi upravo trebalo pomoći u rješenju tog problema.
Vidi originalni članak

Geodetski fakultet u Zagrebu i hrvatska OpenStreetMap zajednica i Open IT d.o.o. u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Operativnim centrom Civilne zaštite i Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske napravlili su platformu Potres 2020, kao i mobilnu aplikaciju kojom možete zatražiti i ponuditi pomoć te informacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cilj je maksimalno iskoristiti svu pomoć koja stiže iz svih krajeva Hrvatske.

 

Budući da okolna sela nisu najbolje opskrbljena hranom, vodom te drugim potrepštinama, kao i ljudskom snagom ovo bi upravo trebalo pomoći u rješenju tog problema.

S fakulteta su pozvali sve studente koji posjeduju tehnička znanja da se, iz snimki koje će ustupiti HGSS mogu napraviti ortofoto i ažurirati OpenStreetMap, jave na fakultet i pomognu u stvaranju aplikacije te popunjavanju podataka prema prijavama s terena.

POGLEDAJTE VIDEO: BANOVINA, UZ VAS SMO!

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • :) 13.01.2021.

    Ima li netko adresu ovog čovjeka i sina ili kontakt?

  • tomislav5476 11.01.2021.

    Ja sam bio prošli tjedan pun kombi vozio i na velesajmu su rekli da ne treba ništa. Ali sam se ipak zaputio tamo i zahvaljujem se osoblju na benzinskoj pumpi sa lijeve strane prije petrinje koji su me uputili da idem prema glini kroz sela i tako smo došli do dvd Nebojan di je jedna mala organizacija ljudi napravila čudo za to malo mjesto i njima smo sve ostsvili. I opet će mo .pozzz dvd Nebojan

  • gabi50 11.01.2021.

    osobno bio kod tog roksandic ive i ova slika je gdje mu se urusila stala a kuca im je avion nigdje mrdnula niti ista

Komentiraj...
Vidi sve komentare