To je to što me zanima!

Napravite nam mjesta na pruzi, stiže raketa u počast Gagarinu

U utorak će tročlana posada u kojoj su Amerikanac i dva Rusa otputovati na Međunarodnu svemirsku postaju. Obilježit će 50 godina od prvog leta u svemir
Vidi originalni članak

Prodorno huktanje vlaka začulo se u kazahstanskoj pustoši. Legendarna ruska svemirska letjelica Soyuz, montirana na jednom od vagona, otputovala je na kozmodrom Baikonur. Od tamo će u utorak tročlana posada u kojoj su Amerikanac i dva Rusa otputovati na Međunarodnu svemirsku postaju. 

Obilježit će 50 godina od prvog leta u svemir. Na povijesni let oko zemlje koji je trajao svega 108 minuta 12. travnja 1961. godine uputio se Jurij Gagarin. U Zemljinoj orbiti bio je na visini od 302 kilometra i putovao je brzinom od 29.000 kilometara na sat.

Ruski pisac Anton Pervushin u novoj knjizi otkriva kako su Rusi sakrili podatak da je Gagarin sletio 320 kilometara dalje od mjesta na koje je trebao. Sovjeti su misiju pošto-poto željeli registrirati kao svjetski rekord.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_73657 02.04.2011.

    Ha , ovdje barem ne bi trebalo biti nikakvih sukobljavanja...Samo pozdrav pionirima u istraživanju okoline našeg planeta ( malo bi bilo previše - reći svemira)

Komentiraj...
Vidi sve komentare