To je to što me zanima!

'Napretka ima, ali pitanje dnevnika još nije riješeno'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glavni tužitelj Haaškog suda je dao relativno povoljnu ocjenu suradnji RH s tužiteljstvom. No kaže da nije utvrđeno kako su nestali dokumenti
Vidi originalni članak

Serge Brammertz, glavni tužitelj Haaškog suda je u petak u usmenom izvješću Vijeću sigurnosti UN-a dao “relativno povoljnu ocjenu suradnji Hrvatske s tužiteljstvom”. Brammertz je rekao kako je Hrvatska u zadnjih šest mjeseci općenito odgovarala na zahtjeve za pomoć tužiteljstva. Dodao je kako postoji napredak u kvaliteti istrage oko nestalih topničkih dnevnika iz operacije Oluja. Ipak, kaže, još nije utvrđeno kojim su putevima nestali važni dokumenti i potrebno je nastaviti istragu u još nekim smjerovima. Kaže i kako nema razloga sumnjati da će Hrvatska nastaviti i proširiti suradnju s tužiteljstvom i očekuje da će dostaviti sve traženo do kraja suđenja.  
Premijerka Jadranka Kosor je rekla kako vjeruje da se nakon izvješća i pozitivnih reakcija ostalih članica Vijeća sigurnosti nada dobrim naznakama za slijedeću međuvladinu konferenciju koja će se održati 30. lipnja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • cocalo 18.06.2010.

    Kako glupan ne kuzi da se neke stvari cuvaju doma i nisu za prodaju

  • TITTO 18.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • drug Tito_1 18.06.2010.

    sluganska politika nas je dovela do toga da je ovaj nama bitan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare