To je to što me zanima!

Naručio ubojstvo od čovjeka, a nije znao da on radi s policijom

Muškarcu kojeg je pronašao kako bi ubio čovjeka kojem se htio osvetiti Daka je dao oružje, streljivo i eksploziv, a nudio je i novac. Međtuim nije znao da je on bio policijski pouzdanik
Vidi originalni članak

Kristijan Daka (37) tražio je ubojicu za čovjeka kojem se htio osvetiti, no plan mu je propao, a sada su ga u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu optužili za poticanje na teško ubojstvo i posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja. Uz to, produljili su mu i mjeru istražnog zatvora u kojem je od kraja svibnja. 

Daku koji živi u Matuljima se tereti da je između ožujka i kraja svibnja od drugog čovjeka tražio da mu nađe ubojicu koji će ubiti muškarca koji ga je pretukao i teško ozlijedio prije 11 godina. Međutim, Daka nije znao da je čovjek od kojeg je  'naručio' ubojstvo bio u svojstvu pouzdanika u pretkaznenom postupku i da je u tijeku provođenje posebnih dokaznih radnji, piše Novi list.

ZBOG TUČNJAVE PRIJE 11 GODINA Riječanin se htio osvetiti: 'Tko ga ubije, dobit će 50.000 eura'

Terete ga da je, uvjeren kako je pronašao ubojicu, predao jedan pištolj, dva kilograma eksploziva s više detonatora i streljivo raznih kalibara i poduzeo radnje kojima bi olakšao ubojstvo. Obećao je i isplatu 30.000 eura za ubojstvo u Hrvatskoj, ili 20.000 više ako bi žrtvu ubio u Njemačkoj gdje živi i radi. 

Nudio je i isplatu u oružju ili narkoticima te se nalazio s potencijalnim ubojicom i uvjeravao policijskog pouzdanika da je ozbiljan u svojem naumu. Nalazio se s njime, davao mu oružje i pouzdaniku pokazivao kuću 'mete'. Policija je prikupila dovoljno elemenata za provođenje istrage, a Daka se branio šutnjom tijekom dokaznog postupka. Optužnica još nije pravomoćna.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • pobocnik ljubo 19.12.2018.

    čuvajte se kriminalaca, oni su u dilu s policijom. i obrnuto

  • hermann 19.12.2018.

    Bravo policija. Ali imamo li takvih odlicnih kriminalistickih snaga i za sinove mocnih tajkuna, politicara, rodja..?

  • plavicro 19.12.2018.

    pa koji je trebao ubiti i koga ....tu sve nešto zamuljano kao da taj daka neće reći kome je davao pare ko je cinkaroš

Komentiraj...
Vidi sve komentare