To je to što me zanima!

'Naše gospodarstvo nije imalo šanse. Bačeno je lavovima...'

Nažalost, čini se da nismo mnogo naučili od Radića i one poznate: "Ne srljajte kao guske u maglu." Širom smo otvorili vrata Monsantu, objavio je Sinčić na Facebooku
Vidi originalni članak

Ivan Vilibor Sinčić, zastupnik Živog zida, osvrnuo se na Facebooku u ponedjeljak na stanje u  mljekarstvu u Hrvatskoj, ali i općenito hrvatsko gospodarstvo. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:  

[IZGUBILI SMO SELO]
Slušam upravo jednog mljekara kako tvrdi da će mljekarstvo potpuno nestati ako se nešto ne promijeni u zemlji. Kaže da proizvodnja litre mlijeka košta 3,4 kune, dok za tu litru mlijeka dobije tek 2,5 kune.
Sjetite se sad kako je HSS, stranka koja zastupa seljake, agitirala za EU, jer će nam se tada otvoriti svjetsko tržište.
Kako će jedan naš seljak konkurirati Nijemcu?
Nijemac ima manje poreze, kvalitetnije državne potpore, bolju političku potporu, proizvođači su bolje povezani, ima višestruko više kapitala, bolji tečaj, mnogo duže radi "u kapitalizmu" nego hrvatski proizvođač, ne opterećuje ga pravosuđe, birokracija i tajkuni.
Na kraju krajeva, Nijemac može proizvesti mnogo veće količine proizvoda čime pada cijena (zbog podjele fiksnih troškova na veći broj proizvoda). Ukidanjem carine i drugih regulacija u postupku pristupanja EU, poput nametnutih nam kvota, hrvatsko gospodarstvo, uz rijetke iznimke, nikada nije imalo šanse. Bačeno je lavovima.
Slično je sa ribarstvom i talijanskom flotom.
Nažalost, čini se da nismo mnogo naučili od Radića i one poznate: "Ne srljajte kao guske u maglu."
Širom smo otvorili vrata Monsantu.

 
Idi na 24sata

Komentari 91

  • vinaco29 05.04.2016.

    Da bi opstali , trebamo propasti do kraja. Moramo krenuti od nule , zabraniti određene stranke i promjeniti mentalitet hrvata. Ostalo su samo trkeljanja.

  • 04.04.2016.

    Ukazivati na probleme, nije nikakva pamet , pamet bi bila ukazati na rjesenje peoblema, ali tu Sincic suti, tako daleko jos nije dosao.

  • jure vitez francetić 04.04.2016.

    Sustav koji nas tlači želi da vjerujete da pravde nema, da istina ne postoji i da je sve relativno, te istovremeno može i ne mora biti. Ako to prihvatite, onda je samo pitanje tko ima više medijskog prostora, a tu su oni, vjerujte mi carevi. Oni tu gospodare jer imaju sve medije na raspolaganju. Čovjek se pita kako je moguće da nas HDZ i SDP 26 godina uništavaju iznutra, a da ih 80% građana i dalje podržava na izborima? Nemojte se to pitati, samo upalite televiziju i sve će vam biti jasno. Tada ćete shvatiti da ti koji drže medije, guraju HDZ i SDP jer služe njihovoj agendi. A ta agenda, vjerujte mi, nije lokalna. Radi se o globalnom izrabljivanju ljudi širom planete. Cilj je da svi budu robovi duga i da ih se putem tog duga usmjerava i upravlja njima. Narod koji se ne oslobodi duga, ne može biti slobodan i ne može donositi odluke za sebe. Živi zid je jedina organizacija u našoj zemlji koja je ustala protiv takvog sustava i želi slobodu našem narodu. Vi možete, ali i ne morate podržati nas. Ali jedno imajte na umu, sa slugama stranih gazda nećete doći do slobode i prosperiteta, do dostojanstva i normalnog života.

Komentiraj...
Vidi sve komentare