To je to što me zanima!

Nasilje na skupu desničarskog kandidata Zemmoura: Zgrabili ga za vrat, vikali da je rasist

U odvojenom incidentu, do kojeg je došlo kada je Zemmour počeo govoriti, njegove pristaše su šakama i stolicama nasrnuli na manju skupinu prosvjednika koji su pokazali natpis na majicama 'Ne rasizmu'
Vidi originalni članak

Francuski tužitelj otvorio je u ponedjeljak istragu o nasilju na prvom predizbornom skupu desničarskog predsjedničkog kandidata Erica Zemmoura, pošto je jedan muškarac zgrabio Zemmoura za vrat, a njegovi protivnici napadnuti jer su ustali protiv rasizma.

Istraga će pokriti sve "nasilne incidente" na skupu, priopćio je tužitelj.

Kada se Zemmour na skupu u nedjelju kod Pariza probijao kroz mnoštvo do pozornice, muškarac ga je uhvatio za vrat prije nego što su ga svladali tjelohranitelji i predali policiji.

Zemmour, bivši novinar, lakše je ozlijeđen, ali je održao govor, objavio je njegov tim.

MISLILI SU DA JE PROVALNIK Trojica muškaraca krivi su za ubojstvo crnca Ahmauda Arberyja, sve su još i snimali

U odvojenom incidentu, do kojeg je došlo kada je Zemmour počeo govoriti, njegove pristaše su šakama i stolicama nasrnuli na manju skupinu prosvjednika koji su ustali sa svojih stolica i pokazali natpis na majicama "Ne rasizmu".

Jednoj mladoj ženi iz te skupine okrvavljeno je lice, a napade su prijavila i dvojica novinara.

Zemmour je u prošlosti bio osuđivan za poticanje na rasnu mržnju.

Kandidat krajnje desnice na predsjedničkim izborima, Zemmour je u nedjelju pozvao pristaše da "promijene tijek povijesti" i pođu u "ponovno osvajanje" Francuske.

Glavni je kandidat koji će izazvati Marine Le Pen, čelnicu etabliranijeg krajnje desnog Nacionalnog okupljanja, za mjesto u drugom krugu protiv predsjednika Emmanuela Macrona.

Njegova tvrdolinijska kritika islama i imigracije učinila ga je polarizirajućom figurom, privlačeći potporu Le Penove biračke baze i glavne konzervativne desnice, ali ga je i otuđila od drugih u Francuskoj.

Nakon meteorskog porasta u anketama proteklih tjedana, uz nekoliko anketa koje predviđaju da će ući u drugi krug izbora, njegova popularnost opada.

U ovoj fazi, većina istraživanja javnog mnijenja predviđa da će u drugom krugu u travnju sljedeće godine biti Macron i Le Pen, te da bi Macron vjerojatno pobijedio u ponavljanju izbora 2017. godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nokia8 06.12.2021.

    Navijam da pobedi MLP, ali bice joj tesko.

  • VolbeatDbv 06.12.2021.

    tko god od njih dvoje pobijedi, samo ne makrončina

  • prokurator 06.12.2021.

    bolest se svijetom širi... pandemija koja je krenula puno ranije od korone.

Komentiraj...
Vidi sve komentare