To je to što me zanima!

Nasilne sedmašice dobile ukor zbog cipelarenja kćeri Kaleba

Zbog cipelarenja učenica u Metkoviću, kćeri bivšeg rukometnog reprezentativca Nikše Kaleba škola je dvjema napadačicama izrekla pedagošku mjeru - ukor!
Vidi originalni članak

Tri sedmašice, koje su u osnovnoj školi Stjepan Radić u Metkoviću pretukle dvije vršnjakinje, kći vatrogasnog zapovjednika Jure Pilja i bivšeg rukometaša Nikše Kaleba, dobile su ukor. U školi se navodno razmišlja da i napadnutim djevojčicama daju opomenu. 

Nikša Kaleb ogorčen je takvim ponašanjem u školi i smatra kako je to čisto izjednačavanje žrtve i nasilje, a sve kako bi škola oprala ruke od cijelog slučaja. Prema nalazu prosvjetnog inspektora Martina Šimovića, škola je sve napravila po proceduri. Kaleb kaže da nalaz vrvi lažima te da nije istina da su ih iz škole u telefonskom razgovoru molili da djevojčicu odvedu na Hitnu. Tvrdi da je bilo obrnuto - Kalebova supruga molila je školu da joj dijete odvedu doktoru jer nisu u Metkoviću. Na to su joj oni rekli da ne mogu jer nisu roditelji ni skrbnici i da nemaju njenu zdravstvenu iskaznicu.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • RubiNasta 24.10.2011.

    Ukor je primjerena kazna? Božemi oprosti

  • AnNaRikky 24.10.2011.

    Batina je iz raja izašla.Za roditelje ne za curice. curice bi isle u popravni dom pa bi jednu bananu djelile sa još 5 takvih.

  • user_47024 23.10.2011.

    radim u skoli i mogu reci: koliko puta smo si cupali kosu na sjednici jer nekom uceniku/ci nismo smijeli izreci nista vise od tog ukora. pogledajte malo u pravilnike o pedagoskim mjerama -pa cete vidjeti da se nakon nekog (ne)djela uceniku izrice mjera pedagoskog nadzora, nakon toga ga komisija od tri slana prati mjesec dana te se ona izrice mjera. A ako se roditelj pismeno zali na izrecenu mjeru -SVAKA MJERA PADA -jer u HRvatskoj nitko nema licencu/odobrenje da vrsi pracenje ... drugim rijecima nas je ministarstvo i agencija onemogucila u bilo kojoj akciji ... jedino nam preostaje nemocno to promatrati -JER TE RODITELJ IMA PRAVO PRIVATNO I SLUZBENO TUZITI!!! A sto bi uostalom vi napravila na nasem mjestu? ako i pokusate vrlo lako vas kazne -za sve sto ste dobro ili (sto se slazem)lose napravili

Komentiraj...
Vidi sve komentare