To je to što me zanima!

Nasilni pedagog Ležaja je dobio opomenu pred otkaz

Milovan Ležaja je zbog premlaćivanja dječaka tek opomenut. Suspendiran bi bio samo ukoliko bi Državno odvjetništvo pokrenulo kazneni postupak
Vidi originalni članak

Kontroverzni bivši ravnatelj Osnovne škole Jagodnjak, a sada pedagog, Milovan Ležaja, je zbog premlaćivanja 11-godišnjeg dječaka dobio opomenu pred otkaz. Nju je izdala prosvjetna inspektorica Jasna Glaić-Minarik i to je ujedno maksimalna kazna koju je prosvjetna vlast mogla izreći za ovakvo djelo. Žešće bi sankcije Ležaji uslijedile jedino ukoliko bi se u čitav slučaj uključilo i Državno odvjetništvo i pokrenulo kazneni postupak. U tom bi slučaju bivšem ravnatelju uslijedila suspenzija. No i tada bi Ležaja imao pravo primati pola plaće i to sve dok ne bude pravomoćno osuđen. Ni ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Marijan Kajmak nije izvijestio je li nešto poduzeo protiv Ležaje. Nagađa se kako se čeka stav Državnog odvjetništva kojem je policija podnijela prijedlog mjera, piše jedan dnevni list.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • cobraxxx 07.05.2013.

    tko tu opomenu može dati kad nema pravne osnove niti nikakvog dokaza. oni imaju samo što novinari po svojoj želji našišu i po političkom zadatku. kakva je to etika takvoga novinara!?

  • tajnamoja 11.07.2008.

    Nije on nasilnik, on je samo arheološki ostatak jednog vremena koje je već godinama iza većine nas, ali ne i svih. Stari, socijalistički učitelj koji je većinu svog radnog vijeka proveo u učionicama gdje se smjelo djecu udariti, kazniti, povisiti ton, za kaznu davati i po nekoliko jedinica na satu, gdje se roditelje postrojavalo i tumačilo im se kako im djeca ništa ne valjaju. Prošla su ta vremena. Hvala Bogu!

  • mili28 11.07.2008.

    treba pravdu uzet u svoje ruke,od ove lijepe nase se to vise nemoze ocekivat ni u jednom segmentu

Komentiraj...
Vidi sve komentare