To je to što me zanima!

Našli manifest ubojice: 'Nema KKK-a, moram nešto učiniti'

Dylann Roof (21), koji je u srijedu u crkvi u J. Karolini ubio devet Afroamerikanaca, na stranici je imao fotografije na kojma pali zastavu SAD-a i pozira s oružjem
Vidi originalni članak

Dylann Roof, 21-godišnjak koji je u srijedu u crkvi u Charlestonu pobio devet Afroamerikanaca na susretu čitanja Biblije, na internetu je imao web stranicu gdje je postavio svoj manifest i brojne fotografije na kojima pozira s oružjem i pali američku zastavu. 

Na jednoj od fotografija pozira s voštanim figurama Afroamerikanaca, a na svima je sam. 

Nije potvrđeno je li Roof autor tekstova objavljenih na stranici, ali u njima se izražavaju rasistički stavovi. Stranica je u subotu ugašena, a prema podacima o domeni, registrirana je još u veljači, piše BBC. 

- Nemam izbora. Nisam u poziciji da se sam idem boriti u geto. Izabrao sam Charleston jer je povijesni grad koji je u jednom trenutku imao najveći broj crnog stanovništva u cijelom SAD-u. Ovdje nema Ku Klux Klana, nema skinheada, nitko ništa ne čini osim što piše na internetu. Netko mora imati hrabrosti i reagirati u realnom svijetu i čini se da ću to biti ja - stajalo je u jednom od tekstova. 

Podsjetimo, mladić je u srijedu navečer čitav sat proveo sa župljanima prije nego je otvorio vatru i ubio njih devetero. Crkva je od napada zatvorena za javnost, a svoja vrata ponovno će otvoriti u nedjelju u 9 sati uoči jutarnje mise.   

Idi na 24sata

Komentari 46

  • SvPetar_1 21.06.2015.

    Isto takav idiotizam, kao i kod nas. Život u prošlosti, u vrijeme ustaša i partizana. Dok se narod sam među sobom kolje, onaj na vlasti profitira. Kako samo jedna glupa ideologija i slijepo slijeđenje iste može uzrokovati toliko patnje. Amerika će plačati još dugo vremena svoje grijehove. Na zločinu su nastali, u zločinu žive, u zločinu će nestati.

  • geomax 21.06.2015.

    i onda rodbina i prijatelji kazu da je bio miran i da nicim nisu mogli naslutiti ovo sto se dogodilo...

  • Jeronim Beethoven 21.06.2015.

    Mislim da bi UN i EU trbali protiv SAD-a pokrenuti postupak uvođenja sankcija zbog rasizma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare