To je to što me zanima!

Nastavak pregovora o ZOR-u: Sindikati podijeljenih mišljenja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sindikati su demonstrirali nejedinstvo u pitanjima, poput otkaza kod poslodavaca s manje od pet zaposlenika. Ništa neće biti usuglašeno dok ne vide cjeloviti ZOR
Vidi originalni članak

Pregovori o prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR) nastavljaju se u utorak. Nakon sastanka socijalnih partnera u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u ponedjeljak sindikalni čelnici su demonstrirali nejedinstvo u vezi pojedinih pitanja, poput otkaza kod poslodavaca s manje od pet zaposlenika.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever ponovno se usprotivio mogućnosti da mali poslodavac otkaže ugovor o radu bez obrazloženja, zbog čega na prošlotjednom sastanku nije želio potpisati zapisnik sjednice, piše HRT.

S druge strane, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel i predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević smatraju da se treba pregovarati o paketu, te na kraju vidjeti je li to prihvatljivo za sve tri strane.

Novosel je rekao da ništa neće biti usuglašeno dok se u konačnici ne vidi cjeloviti prijedlog novog ZOR-a koji će biti upućen u drugo saborsko čitanje. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Zeleni_Zub 09.04.2014.

    jbg nema mjesta za sve svinje na koritu

  • mangup@dj 08.04.2014.

    klaidim se da će sindikati na kraju potpisat sve što im vlada ponudi

  • prvipravi 08.04.2014.

    Prije par godina sam se probao kandidirati za sindikalnog u mojoj podružnici, a protiv dugogodišnjeg predsjednika sindikalne podružnice, ne samo da je on to doživio kao osobni napad, na stranu što godinama ništa nije radio i samo glumi da nešto radi, nego me i direktor podružnice, koji nije član sindikata i to ne može niti biti jer je poslodavac, telefonski nazvao i zaprijetio da mi potez nije pametan i da se ne kandidiram, jer ne valja mutiti vodu. E pa sad neka me netko razuvjeri da je sve namješteno, da jedni drugima čuvaju leđa, da ne uzburkavaju vodu nego je zajedno tjeraju na zajednički mlin i da kad jednom postaneš sindikalni čelnik možeš otići sa te funkcije ili u mirovinu ili na groblje. Na žalost ja se ne siječam niti jednog pravog prosvjeda radnika i sindikata radi kršenja radničkih prava, a da ne spominjem podizanje nameta i smanjenja plaća. Baš me zanima kada bi svi radnici izišli iz sindikata i prestali plaćati članarinu od čega bi drage vođe isplaćivali svoje plaćice ili???

Komentiraj...
Vidi sve komentare