To je to što me zanima!

'Podudaramo se s Mostom, ne očekujemo velike prijepore'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pregovori Mosta sa SDP-om započeli su u 10 sati na Trgu Drage Iblera 9, a pregovori s HDZ-om na rasporedu su u 13 sati u HDZ-u na Trgu žrtava fašizma 4
Vidi originalni članak

Most nezavisnih lista nastavlja pregovore sa SDP-om i HDZ-om. Pregovori sa SDP-om započeli su u 10 sati u stranačkim prostorijama SDP-a na Trgu Drage Iblera 9, a pregovori s HDZ-om na rasporedu su u 13 sati u stranačkim prostorijama HDZ-a na Trgu žrtava fašizma 4.

Teme pregovora su javna uprava i lokalna samouprava.

POGLEDAJTE VIDEO: Bauk o reformi javne uprave

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministar uprave Arsen Bauk uoči sastanka s Mostom rekao je kako očekuje otvaranje pitanja vezanih uz politički sustav.

- Što se tiče javne i lokalne samouprave Sabor je u lipnju dobio strategiju javne uprave, a Vlada u rujnu akcijski plan. Ono što u tome piše dosta je podudarno s onim što Most ima u programu - rekao je Bauk dodavši da ne očekuje velike prijepore.

Na pitanje je li SDP-ov program podudarniji s program Mosta nego HDZ-ov, Bauk je rekao da jest, ali da ćemo vidjeti hoće li tako i ostati. Prijedlog teritorijalnog preustroja, što zagovara Most, Bauk danas ne očekuje na dnevnom redu:

- Očekujem da se raspravi hoćemo li u to ići. Spremni smo razgovarati, a kakve će biti reakcije građana i političkih subjekata to treba vidjeti. Bitno je donijeti političku odluku da se u to ide.

Članovi pregovaračkog tima Mosta nezavisnih lista su dr. sc. Ivan Kovačić, gradonačelnik Omiša, prof. dr. sc. Robert Podolnjak te pravnik Mate Ribičić i bit će dostupni za kratke izjave nakon sastanaka.

Osim njih na pregovore u delegaciji Mosta stigla je i Jasna Matulić. Ivan Kovačić je na pitanje hoće li se i dalje zalagati za ukidanje općina odgovorio:

- Hoćemo, to je bio dio našeg programa.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • 19.11.2015.

    Dosta je bilo priče, idemo na nove IZBORE!

  • MI-MA 19.11.2015.

    Ti se jedino podudaraš s FOTELJOM i ničim više. Gdje su Vam vaše reforme iz PLAN-a 21, to ste već zaboravili. Kako Vam netko može vjerovati kad ste klasični prevaranti, jedno obećate a drugo radite. Jedino što se podudarate s MOST-om su svjetonazori, oni su vjernici a vi nevjernici.

  • MačakCat 19.11.2015.

    Pa sebi je bio plaću stavio na tri.pa vidi malo aj na devet i to da vodi državu samo rade protiv ove države samo za sebe e moj narode nikad progledati necemo

Komentiraj...
Vidi sve komentare