To je to što me zanima!

Nastavljaju se pregovori o izmjenama KU-a u zdravstvu

U Ministarstvu zdravlja nastavljaju se pregovori između Vlade i sindikata o izmjenama Kolektivnog ugovora za zdravstvo, a glavna tema su dodaci na staž
Vidi originalni članak

U Ministarstvu zdravlja nastavljaju se pregovori između Vlade i sindikata o izmjenama Kolektivnog ugovora (KU) za zdravstvo, a glavna tema su dodaci na staž od 4, 8 i 10 posto koje, osim zdravstva, u svom kolektivnom ugovoru više nema nijedna druga javna ili državna služba u Hrvatskoj. 

Na pregovorima sudjeluju Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, koji su potpisnici KU-a iz prosinca 2013. Hrvatski liječnički sindikat nije pozvan jer je odbio potpisati KU, javlja HRT.

Vlada je zaposlenima u državnim i javnim službama zakonom privremeno uskratila naknade za staž od 1. travnja do 31. prosinca ove godine, no kako je to pravo ostalo u kolektivnom ugovoru za zdravstvo, zdravstvenim djelatnicima s 20 i više godina staža trebalo bi biti vraćeno početkom iduće godine.

Ministar zdravlja Siniša Varga najavio je nedavno da će otvoriti kolektivne pregovore radi ukidanja tih dodatka i pronalaženja modela za nagrađivanje dobrih radnika, no oba sindikata potpisnika KU-a u zdravstvu poručuju da na to neće pristati. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Corleone Michael 15.10.2014.

    Varga i pregovori... Katastrofa...

  • AntoOpačak 15.10.2014.

    Jel to i u ministarstvu zdravstva Varga planira renoviranje,Kad se planira nešto u nas raditi i proizvoditi,Zar nije jednostavnije imati jedan dobar zakon o radu,i poštivati ga,Kakvi su to ijopet pregovori,ugovori,svako ministarstvo za sebe,a zakaj se falite sa ZORom,za koga je to pravito.

  • bbbdado 15.10.2014.

    Još jedna spodoba za uništavanje Hrvatske

Komentiraj...
Vidi sve komentare