To je to što me zanima!

NATO se priprema za eventualni drugi val koronavirusa u svijetu

NATO se priprema za mogući drugi val pandemije koronavirusa i prikupit će zalihe medicinske opreme i materijala za slučaj da se to dogodi, rekao je u utorak glavni tajnik Jens Stoltenberg
Vidi originalni članak

„Pripremamo se za eventualni drugi val”, rekao je na konferenciji za novinare   u utorak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg putem video veze uoči sastanka ministara obrane Saveza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Operativni plan bit će predstavljen u srijedu. Plan predviđa stvaranje zaliha opreme za osobnu zaštitu i drugih materijala kako bi ih se u slučaju potrebe moglo brzo distribuirati, objasnio je.

Bit će uspostavljen i poseban fond od nekoliko milijuna eura za kupnju medicinske opreme i plaćanje prijevoza liječnika i pacijenata u slučaju potrebe, dodao je.

567 TESTIRANO Slovenija: Tri novozaražena

Te mjere „omogućit će nam da brže reagiramo na mogući drugi val pandemije, kako bi potrebna oprema mogla stići na pravo mjesto i u pravo vrijeme”, istaknuo je.

Oružane snage trideset zemalja NATO-a angažirane su u pomaganju zdravstvenim ustanovama u borbi protiv širenja koronavirusa i liječenju oboljelih u poljskim bolnicama kojima su pojačani bolnički kapaciteti.

EPIDEMIJA JOŠ TRAJE U BiH nagli rast broja zaraženih, a u Sloveniji dva nova slučaja

NATO je koordinirao više od 350 vojnih letova kojima je slana oprema i kojima su prevoženi oboljeli na liječenje u druge države članice.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 17.06.2020.

    Kao što su nekad znali reći "Besposlen pop i jariće krsti". Radspadom SSSR-a i istočnog bloka, NATO savez je izgubio svoju namjenu i trebao se ugasiti. Međutim, opravdavao je razlog za opstanak kao borbu protiv tzv simetričnih prijetnji, terorizma, operacijama "uvođenja demorkacije" u Afganistanu, Libiji, pa i na području bivše Juge (Srbija, BiH, Kosovo), a najnovije kroz prisutnost u Baltičkim zemljama, Poljskoj .... i dalje neprekidno smišlja razloge kako bi opravdao svoje postojanje. Tako je i ova pandemija (tj. mogući "drugi val") još jedan od razloga kojim se opravdava nešto što je trebalo izumrijeti raspadom blokovske politike. A nas male i dalje navlače pričom o "kolektivnoj sigurnosti", jer zajedno smo jači, samo ne znam protiv koga, jer taj koji je glavna ugroza u svijetu, istovremeno vodi glavnu riječ u NATO savezu

  • PravednikPRO 17.06.2020.

    Priprema za drugi val ? Koja je to izmišljotina da toga nema nigdje. Mislim da se nešto veliko sprema, a pritom ne mislim na virus

  • Selo_malo 17.06.2020.

    Moguće im padne na pamet da bombardiraju virus

Komentiraj...
Vidi sve komentare