To je to što me zanima!

Navaljnom 30 dana pritvora

Ruski sud u ponedjeljak je Alekseju Navaljnom odredio 30 dana pritvora, do 15. veljače, objavila je glasnogovornica tog kritičara Kremlja dan nakon njegovog uhićenja pri povratku u Moskvu
Vidi originalni članak

„Sud je pritvorio Navaljnog na 30 dana. Do 15. veljače“, napisala je Kira Jarmiš na Twitteru. 

Navaljni je uhićen u nedjelju u moskovskoj zračnoj luci pri povratku u Rusiju iz Njemačke gdje se liječio nakon što je preživio pokušaj trovanja novičokom prošlo ljeto.

Uhićenje Navaljnog naredila je moskovska zatvorska služba jer je prekršio uvjetnu kaznu koja mu je izrečena u slučaju pronevjere za koji disident tvrdi da je namješten.

ČEKALI GA NA AERODROMU Navaljni je sletio u Moskvu, odvela ga policija, uhićeni su njegovi suradnici: 'To su jadnici'

Navaljni će u pritvoru čekati odluku drugog suda o tome hoće li njegova 3,5 godina duga uvjetna kazna biti pretvorena u zatvorsku.

Ujedinjeni narodi i zapadne države pozvale su ruske vlasti da odmah oslobode čelnika opozicije, a dio zemalja pozvao je na nove sankcije Rusiji.

Moskva im je odgovorila da se bave svojim poslovima. 

UN TRAŽI DA GA OSLOBODE Tužitelji traže 30 dana pritvora za Navaljnog, on proziva Putina

Navaljni je u videoporuci iz policijske stanice svoje saslušanje prozvao „najvećim stupnjem bezakonja“, pa je napao ruskog predsjednika Vladimira Putina, optužujući ga da je kazneni zakon bacio kroz prozor.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • obSERVACIJE 18.01.2021.

    Navaljni je sigurniji u pritvoru , nego na slobodi...

  • Usora1 18.01.2021.

    ne kazem da su rusi u pravu ali njihov odgovor ovim un-dusebriznicima je sasvim o.k. urgiraju da se novaljni odmah oslobodi ali se za assangea nisu zauzeli iako ga drze desetljece u pritvoru samo sto je otkrio istinu. ista stvar je sa snowdenom a takvih primjera po svijetu je na tisuce...

Komentiraj...
Vidi sve komentare